ЗА БОЉУ САРАДЊУ РУСИЈЕ И СРБИЈЕ: Ненад Поповић на састанку у Москви (ФОТО)

Б. ВЛАХОВИЋ, дописник "Вечерњих новости" - МОСКВА

08. 12. 2020. у 18:49

РУСИЈА и Србија желе да, упркос проблемима које је донела пандемија короне, подигну економску сарадњу на још већ ниво него што су имали до 2000. године.

ЗА БОЉУ САРАДЊУ РУСИЈЕ И СРБИЈЕ: Ненад Поповић на састанку у Москви (ФОТО)

Фото: Б. Влаховић

За то постоје реалне могућности, а Срби многу на руско тржиште da пласирају вишкове производње хране - заједничка је оцена Јурија Борисова и Ненада Поповића, коопредседника Руско-српског комитета за економску и научну техничку и културну сарадњу наших земаља.

- Министар Ненад Поповић је преузео функцију од Ивице Дачића, ми га добро познајемо и верујемо да он може да допринесе унапређењу сарадње наше две пријатељске земље - казао је Борисов, који је иначе први заменик руског премијера.

Борисов је истакао да Русија са Србијом има одличне партнерске односе који се темеље на дугогодишњем пријатељству, а не на коњуктури.

Ненад Поповић је казао да овако добри односи нису били никада до сада, а да су они такви захваљујући добрим односима и узајамном поверењу председника Владимира Путина и Александра Вучића.

Московски састанак је имао за циљ да се направи својеврсна инвентура учињеног и планираног како би у наредном периоду била интезивирана сарадња две пријатељске земље.

Борисов је истакао да није случајно што је Србија добила међу првим земљама у Европи руску вакцину „Спутник-В“, да је и то знак пријатељства и добре сарадње.

Обраћајући се српским и руским новинарима Ненад Поповић је посебно истакао амбициозне планове економске сарадње и уверење да ће се у ближој будућности постићи рекордан извоз хране у Русију.

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)