ИЗНЕНАДИЋЕМО И ПЕНЗИОНЕРЕ! Вучић најавио повећање плата, здравственим радницима већ од јануара

Тањуг

16. 11. 2020. у 23:25

ИЗНЕНАДИЋЕМО И ПЕНЗИОНЕРЕ! Вучић најавио повећање плата, здравственим радницима већ од јануара

Фото: Хепи Принтскрин

СРБИЈА нема проблем са ликвидношћу, истакао је вечерас председник Александар Вучић, најављујући повећање зарада за здравствене раднике и запослене у јавном сектору, као и могућа додатна издвајања за пензионере.

- У овом тренутку имамо 219,5 милијарди динара на рачуну, толико је пара у трезору. Немамо проблема са ликвидношћу - рекао је Вучић.

Он је навео да ће од 1. јануара здравственим радницима бити повећане плате пет одсто, а свима осталима у јавном сектору 3,5 одсто.

- Од 1. априла свима иде пет одсто повећање - рекао је Вучић и подсетио да су здравствени радници већ добили повећање, уз најављених 10.000 динара, као и да је минималац повећан у доба короне.

- А, још ћу да видим са премијерком и министром финансија да још неког изненадимо, наше пензионере, са малим поклоном - рекао је Вучић.

Додао је и да воли да чује примедбе Фискалног савета, јер се његови чланови никоме не додворавају, и раде свој посао одлично.

Вучић је навео и да су многи критиковали што држава купује злато, којег сад, каже, имамо више него икада, али ни близу довољно, и шкочила нам је цена, па ће се куповати још, додајући да гувернерка Јоргованка Табаковић ради одлично тај посао.

На критике да је немогуће да се оствари да Србија буде прва у платама, привредном расту, да има најмање мтвих, одговара да то, ипак, може, и да се то и показује.

- Може, када се борите, радите, имате снове и живите за то. Дреам биг. Сањај много, али онда мораш много и да радиш и да се бориш - рекао је Вучић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (11)

Japika

17.11.2020. 00:19

U vreme kad se borimo pre svega za zivot a zatim i do malo slobode i normalnog zivota, borimo se i za ekonomiju, radna mesta i plate, svako povecanje ve velika stvar i nije nimalo lako to obezbediti. Ali, kad radite neprekino, kada se borite i verujete, i to je moguce. Zato treba da budemo ponosni na drzavu u kojoj zivimo i na sve one koji je vode. A kritike, njih zasluzuju neki drugi..