НОТАРИ OPET ШАЉУ ГРАЂАНЕ NA ШАЛТЕР: Геодетски завод о издању листа непокретности

В.Н.

25. 09. 2020. у 07:40

НОТАРИ OPET ШАЉУ ГРАЂАНЕ NA ШАЛТЕР: Геодетски завод о издању листа непокретности

Фото: Архива

РЕПУБЛИЧКИ геодетски завод позвао је све јавне бележнике, геодетске организације и остале институције које користе податке катастра непокретности, да ради ефикасности рада и у интересу грађана, користе могућности директног и бесплатног приступа Геодетско-катастарском информационом систему катастра непокретности.

У РГЗ тврде да јавни бележници не користе могућности које су им доступне од 7. јула кад је почела примена Уредбе о условима за издавање извода из листа непокретности и листа вода из Геодетско-катастарског информационог система, јер је број поднетих захтева за издавање листова непокретности на шалтерима смањен за само 50 одсто.

- Јавни бележници би требало да једним "кликом" грађанима издају извод из листа непокретности и то бесплатно за све послове код јавних бележника у којима је тај извод потребан - поручују из РГЗ.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (8)

Steel ogre Grotto

25.09.2020. 07:51

Ja bih vrlo rado koristio mogućnosti direktnog i besplatnog pristupa Geodetsko-katastarskom informacionom sistemu katastra nepokretnosti ali šta mi to vredi kada nigde ne priznaju tako pribavljene listove nepokretnosti i ostale listove?

NBGD

25.09.2020. 08:08

Ovo se jednostavno resava - KAZNITE javne beleznike koji maltretiraju gradjane bez razloga. Ako je ON/ONA to trebalo besplatno da izda, a posalje stranku na salter, racun poslati Belezniku i jos ga kazniti sto ne radi svoj posao! I resena stvar.