НАЈСКУПЉА КУЋА ЗА ОДМОР ПРОДАТА У ЗАПАДНОЈ СРБИЈИ: Највеће интересовање влада за викендицама у овом делу земље

З. Р.

01. 09. 2020. у 13:29

НАЈСКУПЉА КУЋА ЗА ОДМОР ПРОДАТА У ЗАПАДНОЈ СРБИЈИ: Највеће интересовање влада за викендицама у овом делу земље

Фото: Б. Рајчевић

ЕПИДЕМИЈА корона вируса значајно је утицала и на тржиште некретнина у Србији.

Док је продаја станова, пословног простора и земљишта опала, промет викендица је порастао за чак 39 одсто. За првих шест месеци продата је 551 кућа за одмор, док их је у истом периоду 2019. прометовано 155 мање. Највећа потражња била је у Војводини, конкретно у општинама на падинама Фрушке Горе. Рекордер по броју прометованих некретнина овог типа је Инђија, где је продато 98 викендица, готово дупло више него у истом периоду лане када су нове власнике добиле 52. У овој општини постигнута је и друга највиша цена некретнине од 200.000 евра. Скупља је била једино кућа за одмор у Чајетини, на Златибору и то за 53.000 евра.


И у осталим фрушкогордским општинама оборени су рекорди. У Беочину је продато 45 објеката, у Иригу 22, а у Сремским Карловцима 28.

Најјефтинија викендица купљена је за 1.000 евра и то у Зрењанину. На територијама свих осталих градова у којима су евидентиране продаје кућа за одмор оне се нису могле наћи за суму мању од 3.000 евра. На Златибору није било објекта на продају испод 26.000 евра.
- Приметно је већи промет на тржишту викендица остварен у Војводини, док на туристички атрактивним локацијама у нашој земљи, број остварених купопродаја није био значајан - наводе у Републичком геодетском заводу. - Приметан је и већи број купопродаја викендица са ценом већом од 20.000 евра у односу на исти период 2019. године.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)