СИНИША МАЛИ: Јавни позив за хотелијере почетком следеће недеље

Танјуг

27. 08. 2020. у 15:05

СИНИША МАЛИ: Јавни позив за хотелијере почетком следеће недеље

Фото: Инстаграм

ПРОГРАМ помоћи за градске хотеле и хотеле из приградских општина данас ће бити усвојен на седници Владе Србије, изјавио је данас министар финансија Синиша Мали и најавио да ће јавни позив за пријаву хотелијера бити објављен почетком следеће недеље.

Мали је прецизирао да се очекује да ће Министарство трговине, туризма и телекомуникација јавни позив објавити у понедељак или уторак.

-Данас на влади усвајамо програм помоћи хотелима, то су градски хотели и хотели из приградских општина, односно они који су највише оштећени кризом коју је изазвала пандемија вируса корона-рекао је Мали.

Подсетио је да је држава са 400.000 ваучера подржала развој туризма у Србији и да су хотелски и приватни смештаји у бањама, планинама и на селима пуни, али да су градски хотели највише погођени, јер није било страних гостију.

Због тога је одлучено, истиче Мали, да уз два пакета свеобухватних мера држава усвоји и трећи пакет мера за градске хотеле.

Мера подразумева директну субвенцију државе од 350 евра по лежају и 150 евра по соби за градски или приградски хотел.

Мали је навео пример да ће један београски хотел који има 146 соба и 237 кревета од државе добити 100.000 евра помоћи, како би сачувао пословање и задржао запослене.

Напомиње да је услов за добијање помоћи да нема отпуштања запослених до краја године.

Мали истиче да ће пријава за помоћ трајати 10 до 15 дана, а да ће исплата помоћи бити крајем септембра, а најкасније почетком октобра.

Влада Србије је из буџета за ту помоћ издвојила 1,4 милијарду динара.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)