МИНИСТАР МАЛИ САОПШТИО УСЛОВЕ ЗА ПРИЈАВУ: Државна помоћ само за хотелијере који нису отпустили више од 10 одсто радника

Новости онлине

21. 08. 2020. у 15:40

МИНИСТАР МАЛИ САОПШТИО УСЛОВЕ ЗА ПРИЈАВУ: Државна помоћ само за хотелијере који нису отпустили више од 10 одсто радника

Фото: Инстаграм

МИНИСТАР финансија Синиша Мали рекао је данас да ће у наредних 10 дана бити расписан јавни позив на који ће хотелијери моћи да се пријаве за директне државне субвенције, и том приликом је открио и који су услови за добијање средстава од државе.

- Помоћ се односи на градске хотеле, који су категоризовани, и који неће смањити број запослених за више од 10% до краја године. Очекујемо да ћемо им новац исплатити већ крајем септембра, почетком октобра - навео је министар Мали.

Хотелијери ће добити од државе директну субвенцију од 350 евра за сваки лежај и 150 евра за сваку собу, што је нова секторска мера за ублажавање последица коронавируса који је та криза оставила на угоститељство.

Држава је већ имала два пакета помоћи привреди, који су користили и привредници из туристичке индустрије, али је сада у питању посебан пакет помоћи који би се односио само на туристичку привреду.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

Zoran

21.08.2020. 16:38

Teniser Dominik Tim vam je rekao sustinu pobednika da ne zeli da pomaze druge tenisere koji lose obavljaju svoj posao. Ja kao pojedinac nikad nisam imao sansu ni da uzmem kredit, pa ti hotelijeri neka prodaju svoj prostor u stambene jedinice, koji bi kupili Srbi koji su uvek radili u Srbiji a nikad stan dobili ili mladi koji sire porodice.