МИНИСТАР МАЛИ СЕ САСТАО СА АМБАСАДОРКОМ КИНЕ: Изузетно успешна сарадња две земље, у плану нови пројекти

Танјуг

17. 07. 2020. у 13:13

МИНИСТАР финансија Србије Синиша Мали састао се данас са амбасадорком Кине у Београду Чен Бо, са којом је разговарао о заједничким инфраструктурним пројектима две земље, као и о плановима за будућу сарадњу.

МИНИСТАР МАЛИ СЕ САСТАО СА АМБАСАДОРКОМ КИНЕ: Изузетно успешна сарадња две земље, у плану  нови пројекти

Фото: Танјуг

Саговорници су се сагласили да је досадашња сарадња две земље била веома успешна и интензивна, нарочито када је реч о сарадњи са кинеским компанијама које су ангажоване на извођењу радова на инфраструктурним пројектима у Србији и кинеском Експорт-Импорт банком, са којом су закључени кредитни аранжмани за неколико важних инфраструктурних пројеката, наведено је у саопштењу Министарства финансија.

Међу њима су пројекти изградње моста Земун–Борча са приступним саобраћајницама, деоница ауто-пута Обреновац–Љиг, деоница ауто-пута Сурчин–Обреновац, прва фаза пакет пројекта Термоелектране (ТЕ) Костолац–Б.

У току је и реализација друге фазе пакет пројекта ТЕ Костолац-Б, изградња деонице ауто-пута Прељина–Пожега, као и изградња обилазнице око Београда–деоница мост преко Саве код Остружнице–Бубањ Поток.

Мали је истакао да је изградња инфраструктуре један од приоритета Владе Србије, као и да ће се са тим активностима наставити и следеће године.

Он је додао да је од пресудног значаја за бољи живот Београђана пројекат изградње метроа, у коме учествују кинеска и француска страна.

Фото: Танјуг

Саговорници су се сагласили да је важно да се сви пројекти и у наредном периоду наставе у пуном капацитету, што ће допринети привредном расту Србије, наведено је у саопштењу.

Мали је захвалио амбасадорки на помоћи и подршци коју је Кина пружила Србији од почетка пандемије корона вируса.

Фото: Танјуг

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)