ДАНАС ЛЕЖЕ 20 ЕВРА: Уплата за више од два милиона грађана

Novosti online

08. 12. 2021. у 07:22

ИСПЛАТА новчане помоћи грађанима у износу од 20 евра почела је јуче.

ДАНАС ЛЕЖЕ 20 ЕВРА: Уплата за више од два милиона грађана

Фото: Depositphotos

Овај новац легао је на рачуне пензионера, а данас и сутра сви пунолетни грађани могу да очекују исплату.

Новац је најпре исплаћен пензионерима, примаоцима новчане социјалне помоћи и штићеницима Завода за извршење кривичних санкција.

Данас, 8. децембра, како је најављено, новац ће бити исплаћен за 2.328.123 грађанина, а у четвртак, 9. децембра, новац ће добити још 1.729.707 грађана Србије.

- Укупно ће око 5,8 милиона грађана Србије добити по 20 евра новчане помоћи државе, које исплаћујемо у оквиру трећег пакета подршке привреди и грађанима у циљу ублажавања последица пандемије корона вируса. Новац ће данас бити исплаћен за 1.743.929 пензионера, прималаца социјалне помоћи и лица у Заводу за извршење кривичних санкција - рекао је Мали.

- Свако своје обећање које смо дали испунили смо у дан, и у динар. Ове године било је 30+30 евра, у септембру 50 евра пензионерима, 60 евра незапосленима, помогли смо суграђанима на КиМ са 100+100 евра, све обавезе према привреди смо испунили. Зато сам задовољан резултатима -  истакао је министар.

Мали је додао да све ове мере показују да је подршка државе континуирана, те да се показало да држава брине о својим грађанима, њиховом животном стандарду и квалитету живота.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)