ЗАЈЕДНИЧКИ ПРОЈЕКТИ СРБИЈЕ И ФРАНЦУСКЕ: Синиша Мали се састао са новим амбасадором Кошаром

Novosti online

06. 12. 2021. у 18:44

МИНИСТАР финансија Синиша Мали састао се данас са новим амбасадором Француске у Србији Пјером Кошаром, са којим је разговарао о економској сарадњи две земље, са нагласком на заједничким капиталним пројектима, у којима учествују француске компаније.

ЗАЈЕДНИЧКИ ПРОЈЕКТИ СРБИЈЕ И ФРАНЦУСКЕ: Синиша Мали се састао са новим амбасадором Кошаром

Фото: Министарство финансија

На почетку састанка, министар Мали је истакао да је Србија на прави начин реаговала за време кризе изазване корона вирусом, да је задржала стабилност и инвеститиције. Како је рекао, дефицит у првих 11 месеци ове године је мањи од пројектованог, јавни дуг је под контролом и до краја године на централном нивоу ће износити 57,3% БДП-а, а раст БДП-а у трећем кварталу ове године, у односу на исти период претходне године, је износио 7,7%. Додао је да се у 2022. години очекује стопа привредног раста од 4,5%.

Амбасадор Француске је истакао да се добри резултати препознају и да у то увид имају и француске компаније које инвеститрају у Србију.

Мали и Кошар су разговарали и о пројекту изградње београдског метроа, која је недавно почела и у којој учествују француске компаније Ежис и Алстом. Како су се сагласили, тај пројекат је од огромног значаја за град Београд и Републику Србију и допринеће још бољим економским односима две земље.

Осим тога, тема разговора су били и пројекти изградње постројења на депонији у Винчи, у коме учествује француска компанија Суез, затим аеродром „Никола Тесла“, као и пројекти који се тичу отпадних вода.

Саговорници су се сагласили да су сви пројекти добра основа за даље јачање како економских, тако и политичких односа два народа и две државе.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)