Еуробанк наставља да подржава развој микро предузећа и предузетника

Промо

16. 10. 2021. у 12:00

Душан Михаиловић, директор Дирекције за послове са становништвом, малим предузећима и предузетницима: Микро предузећа и предузетници од изузетног су значаја за развој наше економије, нарочито ако имамо у виду да је у претходној години 13,9 одсто запослених радило у овом сектору, док је број ових предузећа премашио 90 хиљада.

Еуробанк наставља да подржава развој микро предузећа и предузетника

Душан Михаиловић/Директор Дирекције за послове са становништвом, малим предузећима и предузетницима

Осим што генерише велики број радних места, овај сегмент представља један од најбитнијих индикатора привредног развоја, због чега је нарочито важно стварати повољне услове за њихово оснаживање и унапређење конкурентности.

Како би микро предузећима и предузетницима помогла да очувају ликвидност и унапреде свој пословни модел, Еуробанк је са Европским фондом за Југоисточну Европу (ЕФСЕ) потписала билатерални уговор о кредитној линији у износу од 2,3 милијарде динара. Привредници су заштићени од девизног ризика, будући да средства могу користити у истој валути у којој остварују своје приходе, и могу бити намењена за финансирање трајних обртних средстава и краткорочних инвестиција. Додатно, овакви услови погодују даљој динаризацији, као и јачању поверења у домаћи финансијски систем.

Препознајући потенцијал микро, малих и средњих предузећа и предузетника, Еуробанк је овај сектор ставила у фокус још од самог почетка пословања у Србији. Са проглашењем пандемије, Еуробанк је додатно подржала овај сегмент домаће привреде кроз три мораторијума, како би клијентима омогућила да релаксирају своје обавезе и адекватно организују пословање у складу са новонасталим околностима. Као поуздан партнер држави, Банка је учествовала у реализацији кредита из гарантне шеме, као додатној мери подршке привреди. Захваљујући кредитним пласманима са повољним каматним стопама, наши клијенти имали су прилику да обезбеде неопходна средства за несметано обављање својих активности у условима кризе и ванредног стања.

Нова кредитна линија са Европским фондом за Југоисточну Европу ће, верујемо, допринети успешном одржању и унапређењу пословања сектора микро, малих и средњих предузећа, које ће Еуробанк, пажљиво креираним производима и услугама, и убудуће наставити да подржава.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)