ОГРЕБОТИНЕ И НЕДОСТАТАК ТЕЧНОСТИ ЗА БРИСАЧЕ НИСУ УСЛОВ: МУП се огласио о техничким прегледима - ево због чега не смеју да вас врате!

Novosti online

22. 07. 2021. у 17:43

НАЧЕЛНИК Управе саобраћајне полиције у седишту Министарства Небојша Арсов огласио се повом прича шта је све потребно и због чега све враћају грађане са техничког прегледа.

ОГРЕБОТИНЕ И НЕДОСТАТАК ТЕЧНОСТИ ЗА БРИСАЧЕ НИСУ УСЛОВ: МУП се огласио о техничким прегледима - ево због чега не смеју да вас врате!

Фото: В. Н.

Он истиче да се од 6. јула ове године Правилник о техничком прегледу возила примењује у пуном обиму и наглашава да мања механичка оштећења возила, која не утичу на безбедност саобраћаја, не представљају основ да се возило прогласи технички неисправним.

- Огреботине или мања улегнућа на шасији, недостатак бочне лајсне, недостатак капица на вентилима пнеуматика, напрслина стакла на светлосним групама, недостатак течности за прање ветробрана, различите боје пресвлака за седишта и слично, према инструкцији која су привредна друштва која врше технички преглед возила добила од Министарства, нису разлог да се возило оцени као неисправно. С тим у вези, Министарство унутрашњих послова ће послати још једну инструкцију свим привредним друштвима овлашћеним да врше технички преглед возила, у циљу отклањања евентуалних недоумица код контролора техничког прегледа - поручио је начелник Арсов.

Такође, Арсов је указао на то да уколико су на возилу неисправни уређаји и опрема, возило не може бити оцењено као исправно, већ се власнику даје рок да неисправност отклони.

-  У Србији постоји више од 1.200 правних лица која су овлашћена за вршење техничких прегледа возила. Имајући у виду број регистрованих возила у Србији, односно чињеницу да се на једној линији техничког прегледа у току дана може извршити технички преглед више од 10 возила, не постоји оправдан разлог да се на технички преглед чека у дужем временском интервалу - закључио је начелник Управе саобраћајне полиције.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (6)