ЗА ЕГИПАТ САМО ПОТВРДА О ВАКЦИНАЦИЈИ: Српским туристима није потребан негативан ПЦР тест за улазак у зељу уколико су примили обе дозе

Новости онлајн

24. 06. 2021. у 13:59

ТУРИСТИ из Србије који желе да летују у Египту не морају да плаћају ПЦР тест ако су вакцинисани. У земљу пирамида и фараона од сада је могуће ући са потврдом о вакцинацији.

ЗА ЕГИПАТ САМО ПОТВРДА О ВАКЦИНАЦИЈИ: Српским туристима није потребан негативан ПЦР тест за улазак у зељу уколико су примили обе дозе

Фото: Pixabay

Информацију да је дошло до промене у регулативи када је реч о уласку држављана Србије у Египат је потврдио и амбасадор Египта у Србији.

Из Амбасаде кажу да ће детаљи промене регулативе бити саопштени сутра.

Одлуку да вакцинисани путници могу да уђу у Египат тамошње власти доносе за путнике који долазе из земаља које нису погођене мутираним сојевима короне директно или индиректно током претходних 14 дана. У овом тренутку, земље погођене мутираним сојевима су Индија, Бангладеш, Велика Британија, Пакистан, Бутан, Мјанмар, Непал, Шри Ланка, Вијетнам, Бразил и Латинска Америка.

Потврда о комплетној вакцинацији (прва и дуга доза) издата од стране државне, медицинске институције требало би да садржи QР код, уз услов да је прошло 14 дана од комплетне имунизације, односно примљене обе дозе цепива, при чему се признају вакцине које је одобрила Светска здравствена организација - Фајзер, АстраЗенека, Модерна, Синофарм, Синовак или Спутњик, или да је прошло 14 дана након пријема прве дозе Џонсон и Џонсон вакцине.

Египатске власти увеле су 1. септембра прошле године обавезу за све туристе да приложе негативан ПЦР тест. До тада је у земљу могло да се уђе без икаквих ограничења.

(Телеграф)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)