ВУЈОВИЋ О ЗИЂИНУ: Модернизују производњу и смањују загађење

Танјуг

02. 06. 2021. у 18:38

КИНЕСКА компанија Зиђин уложиће значајна средства у модернизацију производног процеса, уз примену најсавременијих стандарда у области заштите животне средине у "рударским активностима", изјавила је данас министарка заштите животне средине Ирена Вујовић.

ВУЈОВИЋ О ЗИЂИНУ: Модернизују производњу и смањују загађење

Фото: Архива Новости

Након састанка са представницима компаније у Председништву Србије, Вујовић је рекла да се са председником Александром Вучићем и амбасадорком Кине Чен Бо, разговарало о инвестицијама.

-Уз планирано улагање Зиђина биће смањено и аерозагађење у Бору. Топионица ће бити модернизована и функционисаће по највишим еколошким стандардима, рекла је она и додала да је кинески инвеститор преузео застарелу технологију.

Фото: Архива

Према њеним речима због тога је пројекат модернизације топионице изузетно значајан за Србију, а посебно са аспекта заштите животне средине.

-План компаније је да већи део радова заврши у овој години, док се комплетна реализација очекује до краја 2022, рекла је министарка и додала да Министарство заштите животне средине први пут тесно сарађује са кинеским партнерима и прати планиране активности.

За најављени пројекат реконструкције и изградње нових делова топионице у току је израда неопходне документације, рекла је Вујовић и додала да су представници компаније обавестили надлежне о мерама за смањење загађења, попут обавезног годишњег ремонта топионице, праћења и оптимизације рада пећи.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)