НАЈВЕЋА ПРОСЕЧНА ПЛАТА У РЕГИОНУ Вучић: Србија наставља да расте

Novosti online

29. 05. 2021. у 11:12

ПРЕДСЕДНИК Александар Вучић истакао је данас, обраћајући се члановима Главног добора СНС, да Србија данас има највећу просечну плату у региону, да су у односу на прошлу годину порасле и трговин и индустријска производња, те да ће наша земља наставити да расте и да се бори да поново буде у врху европских држава по стопи раста.

НАЈВЕЋА ПРОСЕЧНА ПЛАТА У РЕГИОНУ Вучић: Србија наставља да расте

Фото :Д. Миловановић

Вучић је рекао да је Србија у претходној години имала најбржи раст, који је био минус 0,9, али док су друге државе бележиле раст од минус 15 до минус пет, нико није био ни близу наше земље.

То је, како је рекао, постигнуто захваљујући великом труду, раду и енергији појединих чланова владе, али пре свега, грађана, уз захвалност на дисциплини и стрпљењу пензионерима, који су, каже, увек уз своју државу.

Додао је да су у земљи, уз ту стопу раста, значајно повећана примања грађана.

Вучић је указао да је 2014. године, Србија била 4. у региону по висини просечне плате, а испред су биле и Црна Гора, и то за око 180 евра, као и БиХ.

- Данас је Србија по висини просечне плате у региону убедљиво прва. Србија у марту бележи просечну плату 556 евра - истакао је Вучић, додајући да је то било веома тешко и готово немогуће направити, али је успех остварен захваљујући тешким реформама из 2014. године.

У годинама које долазе имаћемо још боље резултате, због тада предузетих мера, подвукао је Вучић.

- Имали смо рак у економији, тада су се отварали само банковни рачуни тајкуна. Успели смо да то променимо, да Србија буде земља која се гради и напредује - рекао је Вучић.

Истакао је да је у односу на април прошле године трговина је напредовала за 47 одсто, а индустријска производња 42 одсто.

- Показали смо да дижемо земљу. Изградили смо путеве, пруге, изградићемо више него генерације пре нас. Успели смо, јер верујемо у себе и нисмо се освртали на оне који су нам добацивали и гађали каменчићцима док смо гурали велики камен ка врху. Јер смо очували јединство странке, борили се против свих различитих утицаја, а на цивилизован демократски начин превладмо проблеме унутар своје организације - рекао је Вучић.

Поручио је да ће Србија наставити да расте и покушати да буде у самом врху Европе по стопи раста.

- Да виде грађани да парадигму губитника можемо да преокренемо - рекао је Вучић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)