ПУНА ПЛАТА И БЕЗ ИМУНИЗАЦИЈЕ ПРОТИВ КОРОНЕ: Синдикати се противе укидању повластица за невакцинисане раднике

Ј. Ж. С.

18. 05. 2021. у 07:40

НОВУ уредбу Владе, којом невакцинисани радници оболели од ковида немају право на пун износ плате није могуће применити у пракси, сматрају представници синдиката.

ПУНА ПЛАТА И БЕЗ ИМУНИЗАЦИЈЕ ПРОТИВ КОРОНЕ: Синдикати се противе укидању повластица за невакцинисане раднике

Фото: Танјуг

Тек када се промене колективни уговори, зараде ће моћи да се обрачунавају по новом правилнику.

Ивица Цветановић, председник Конфедерације слободних синдиката, наглашава да није проблем у законској регулативи, јер је она потпуно јасна. Међутим, и досада се исплаћивао пуни износ за одсуство с посла због ковида, иако није постојала законска одредба, већ само владина препорука.

- Добро је да је већина јавних система ову област регулисала анексом колективног уговора. Проблем је што ће се сада он кршити у компанијама које су испоштовале препоруку, а они који су остали "глуви" биће у бољем положају - каже Цветановић.

Правници, с друге стране наглашавају да нема никакве дилеме, да је Закон о раду важнији правни акт по значају, а он прописује минимум 65 процената плате на боловању. Према њиховом мишљењу, претходна препорука о исплати пуне зараде оболелима од ковида више не важи.

МНОГИ КРШИЛИ ПРЕПОРУКУ

У САВЕЗУ самосталних синдиката истичу да је мало ко у реалном сектору исплаћивао 100 одсто плате у време боловања, па су својевремено они тражили да разлику од 35 одсто обезбеди држава из буџета.

- Препорука Владе реалном сектору није обавезујућа, а у њему нема ни потписаних гранских колективних уговора који би то регулисали - кажу у СССС.

Адвокат Тихомир Хрњак истиче да већина држава сужава или ставља ван снаге одређене постојеће прописе, законске и подзаконске акте у време ванредних околности. У овом случају пандемијске околности су ванредне, а владина одлука из маја месеца 2020. године је и даље на снази.

- Ова уредба је селективна и прописи се дерогирају само у одређеним областима. Наша влада опрезно користи овај систем и води рачуна да се не крше људска права. У овом случају она нису доведена у питање, али се можда може говорити о угрожавању начела правне сигурности и уставом гарантоване забране дискриминације.

Он наглашава да би се могло довести у питање зашто радник који се вакцинисао има право на 100 одсто накнаде у време коришћења боловања због ковида, а онај који не жели да се пелцује - добије 65 процената зараде.

Надокнаду зараде за време привремене спречености за рад исплаћује послодавац за првих 30 дана боловања и она износи 65 одсто од просечне зараде коју је радник зарадио у последња три месеца.

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)