ПОЗНАТИ МЕТЕОРОЛОГ НАЈАВИО ПОГОРШАЊЕ ВРЕМЕНА! Ђурић објавио детаљну временску прогнозу за наредне дане - неће вам се допасти!

Novosti online

06. 05. 2021. у 13:45

МЕТЕОРОЛОГ Ђорђе Ђурић најавио је велико захлађење за викенд и честу смену топлих и хладних ваздушних маса у наредних десетак дана.

ПОЗНАТИ МЕТЕОРОЛОГ НАЈАВИО ПОГОРШАЊЕ ВРЕМЕНА! Ђурић објавио детаљну временску прогнозу за наредне дане - неће вам се допасти!

Фото: Д. Балшић/Принтскрин Хепи ТВ/илустрација

Током претходне ноћи до централних предела Србије стигао је хладни фронт који је праћен падом температуре и јаким северозападним ветром. Падавине су изостале, али је данас и за десетак степени хладније него јуче.

- У петак се изнад Србије прво очекује адвекција топле ваздушне масе са југозапада. Ипак, север Војводине биће под утицајем хладније ваздушне масе, уз облачно и кишовито време. Максимална температура у тим пределима биће од 18 до 20 степени. У осталим пределима Србије очекује се умерено облачно и релативно топло са сунчаним интервалима док ће на југу Србије бити сунчано. Максимална температура у осталим пределима Србије од 23 до 27 док ће у Београду бити око 25 степени - наводи Ђурић.

Хладни фронт ће према његовим речима током вечери са севера доћи и до централних делова Србије и донети осетнији пад температуре и јак ветар, а очекује се и јаче наоблачење са пљусковима и грмљавином.

- У суботу након облачног јутра и дела преподнева са кишом и јаким северозападним ветром, средином дана разведравање, па ће после подне бити сунчано, а северозападни ветар биће у слабљењу. У суботу осетно хладније, а максимална температура биће од 16 до 20 док ће у Београду бити до 18 степени - наводи Ђурић.

Ваздушни притисак биће знатно изнад нормале тако да ће у недељу ујутро бити ведро и веома хладно. Минимална јутарња температура биће од 1 до 7 степени, а понегде се очекује чак и приземни мраз. Током дана сунчано и топлије, уз максималну температуру око 22 степена. Југоисточни ветар биће у појачању па се у кошавском подручју од средине дана очекују и олујни удари.

- Максимална температура у понедељак и уторак биће од 25 до 30 док ће у Београду бити до 28 степени. Очекује се осетнији пад ваздушног притиска што ће бити увод у промену времена средином следеће седмице кад се очекује повећање облачности. Продор хладног фронта условиће у четвртак и адвекцију осетно хладнијне ваздушне масе са северозапада Европе уз 5 до 7 степени ниже температуре у односу на почетак седмице - наводи метеоролог.

Ђурић тврди да ће већ од следећег петка бити топлије, а за тај викенд најављује температуре око 25 степени уз углавном претежно сунчано време и тек понегде после подне и увече локалне пљускове са грмљавином.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)