ПАТРИЈАРХ ПОРФИРИЈЕ КРСТИО СИНА МИЛАНА ПОПОВИЋА: Најмлађи наследник краља бакра Ђорђе примио православље у Вршцу

Ј. Ј. БАЉАК

06. 05. 2021. у 13:33

ПАТРИЈАРХ српски Порфирије данас је, на Ђурђевдан, у Вршцу крстио најмлађег сина Милана Поповића – Ђорђа, старог годину и по дана.

ПАТРИЈАРХ ПОРФИРИЈЕ КРСТИО СИНА МИЛАНА ПОПОВИЋА: Најмлађи наследник краља бакра Ђорђе примио православље у Вршцу

Фото: Александар Путник

Свечани чин крштења уприличен је у цркви Светог оца Николаја, где је претходно патријарх са епископом банатским, владиком Никанором, служио свету архијерејску литургију пред бројним верницима.

Поповић, који важи за великог верника и добротвора СПЦ, симболично је изабрао баш овај дан за крштење трећег сина, јер је Ђурђевдан његова породична слава и дечаков имендан.

Са 28 година млађом партнерком Бојаном српски краљ бакра има још и четворогодишњег сина Милана, док из везе са хрватском певачицом Северином има деветогодишњег Александра, који је такође присуствовао крштењу у Вршцу.

 

Славље је, уз поштовање свих епидемиолошких мера, у најужем кругу родбине и пријатеља настављено у Поповићевом хотелу „Вила Брег“, где су на ручку били и патријарх и владика.

Иако ово није била званична патријархова посета Епархији банатској, чије седиште се налази у Вршцу, она је значајна зато што је поглавар српске православне цркве последњи пут у овом јужнобанатском граду био пре 16 година. Било је то 2005. када је патријарх Павле такође у цркви Светог оца Николаја служио свету архијерејску литургију, а потом обишао манастир Месић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)