НАВАЛА НА ПАСОШЕ У ТОКУ: У неким општинама нема термина, ево где су најмање гужве

Новости онлине

05. 05. 2021. у 13:39

СА ПОТЕНЦИЈАЛНОМ могућношћу путовања током лета, створили су се редови за издавање докумената, нарочито пасоша, а већина термина за онлајн заказивање је попуњена.

НАВАЛА НА ПАСОШЕ У ТОКУ: У неким општинама нема термина, ево где су најмање гужве

Фото: Депоситпхотос

Гужвама за издавање пасоша сведочи и сајт "еУправе" који свакодневно прима велики број захтева за заказивање термина за вађење пасоша, а како више не постоје одвојени термини за издавање личних карата и пасоша, чекање се продужава.

Покушали смо да закажемо термин за лична документа у главним београдским општинама и, док су у некима термини потпуно попуњени, у другим још може да се закаже.

Ситуација је најкритичнија на Новом Београду, где су сви термини до 4. јуна попуњени, док накнадни термини за заказивање још нису отворени. Пребукирани су и шалтери у Земуну, где имају само два слободна термина 3. јуна и два термина 4. јуна.

На Савском венцу више слободних термина има од 26. маја, с тим да треба обратити пажњу на то да шалтери не раде од 8 до 19.30 сати, као у другим општинама, већ од 12 до 16 сати.

Велики број термина на Звездари слободан је од 18. маја, а она је тренутно можда и најбоља опција за вађење пасоша јер има велики број слободних темина, а могуће је електронско заказивање за два шалтера.

На Палилули је први дан за који можете да закажете вађење пасоша 19. мај, док на Старом граду има свега један до два слободна темина 20. и 21. маја, а од 24. маја може да закаже већи број људи.

У Раковици је могуће заказати од 20. маја, на Вождовцу су слободни термини за вађење личних докумената од 26. маја, док на Чукарици 28. маја постоји само један слободан темин, а више грађана може да закаже вађење пасоша од 31. маја до 4. јуна.

И док је вађење докумената раније могло да се закаже месецима унапред, сада може да се закаже највише 30 дана унапред и то је разлог због ког на данашњи дан није могуће извршити заказивање за било који дан после 4. јуна.

Преко порала "еУправа" грађани не могу да закажу термине за вађење личне карте и пасоша у тзв. приградским општинама - Обреновцу, Младеновцу, Лазаревцу, Сопоту, Барајеву, Сурчину и Гроцкој. Ипак, није тајна да су неке мале испоставе у овим општинама потенцијални спас јер је у њима најмања гужва и најкраће чекање.

Београђани могу да изваде нова документа, личну карту или пасош, у било којој од 17 градских општина, а не само у оној на којој имају пребивалиште.

(Телеграф)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)