НАЂИТЕ СНАГУ ЗА ЈЕДИНСТВО И СЛОГУ: Васкршња посланица патријарха Порфирија и архијереја Српске православне цркве верном народу

В. Н.

29. 04. 2021. у 21:15

У ПРВОЈ васкршњој посланици од ступања на дужност првог међу једнакима, патријарх Српске православне цркве Порфирије са свим епископима позвао је на братску слогу, унутрашње црквено, а онда и национално, језичко и културно јединство свих.

НАЂИТЕ СНАГУ ЗА ЈЕДИНСТВО И СЛОГУ: Васкршња посланица патријарха Порфирија и архијереја Српске православне цркве верном народу

Фото П. Милошевић

"Не допустите времену и приликама да вас поделе и одвоје једне од других, а тиме и од Мајке Цркве! И поред чињенице да сте стално под одређеним притисцима, што међу вама изазива несугласице и расправе, молимо се Васкрслом Господу за вас да у њему васкрсломе пронађете снагу за своје јединство и крепост за братску слогу", навео је патријарх Порфирије.

Патријарх је поручио да су мисли и молитве СПЦ ових дана посвећене ка свим болеснима, а нарочито ифициранима вирусом ковид 19, као и ка свим лекарима и медицинском особљу, који се, како је навео, самопрегорно, ризикујући и свој живот, боре да спасу оболеле од короне и других болести.

Поручио је да се данас Црква посебно молитвено сећа на "напаћену браћу и сестре на Косову и Метохији". Њих, каже, Црква посебно поздравља и охрабрује да буду чврсти и постојани у вери, нади и љубави. У обраћању духовној деци, синовима и кћерима Косова и Метохије, патријарх је поручио да је са њима, како је навео, сав српски народ.

У своје и у име свих епископа, патријарх Порфирије посебно се обратио свим верујућим "поносне Црне Горе", уз позив на јединство и заједништво са свом браћом и сестрама како у Црној Гори, тако и у Србији и широм света. Порфирије је срдачно поздравио и браћу и сестре у Републици Српској и Босни и Херцеговини, у Хрватској, Словенији и Северној Македонији.

"Васкрсли Христос Господ нека буде са свима вама и са свим људима добре воље око вас", поручио је патријарх Порфирије, уз традиционални васкршњи поздрав: Христос васкресе! n

(Посланицу у целини објављујемо у сутрашњем издању)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)