ПОТВРЂЕНО: Белоруски мигови стигли у Србију!

Танјуг

17. 04. 2021. у 21:25

РЕМОНТОВАНА два авиона МИГ -29 стигли су из Белорусије у Србију, потврдио је вечерас министар одбране Небојша Стефановић.

ПОТВРЂЕНО: Белоруски мигови стигли у Србију!

Фото: Н. Фифић

Он је за РТС објаснио да су мигови у Србију стигли расклопљени јер се, како је рекао, тако транспортују, а у наредном периоду биће у саставу нашег Ратног ваздухопловства.

Он је истакао да је то део договора председника Александра Вучића са председницима Русије Владимиром Путином и Белорусије Александром Лукашенком и додао да захваљујућим тим договорима Србија има импресивно ратно ваздухопловство.

- Данас смо видели само део тих снага. МИ-35 хеликоптере сте могли да видите који су импресивна снага наше земље и војске, а ту су и МИГ-ови - рекао је он и додао да се ради на модернизацији авиона Орао.

Стефановић је казао да се користећи наш Војнотехнички институт, Југоимопорт СДПР и друге компаније ради да се искористи знање наших стручњака да се унапреди оно што Србија производи.

- Могли сте да видите и платформе Мали Милош, и Велики Милош, Лазар и Пасарс - и све оно што је гађало данас - рекао је он и додао да ће у наредних годину, две још наоружања које се развија бити приказано.

Истакао је да је поносан приказаним на данас одржаној здруженој вежби војске и полиције "Одговор" која је изведена у сложеним метео условима као и на оцену вежбе добијену од председника Србије.

Говорећи о здруженом дејству он је истакао да се све више се мењају околности, претње постају хибридне, и додао да све може бити безбедносни изазов и претња.

- Важно је да су сви добро уиграни у садејству - рекао је он.

Стефановић је оценио да је важно да је наша војска добро опремљена и наоружана, да су војници добро плаћени, и додао да су у овом месецу примили и значајно већу плату него раније.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (5)

SNS

18.04.2021. 01:46

Odlično je što su Migovi stigli i sada imamo kompletno lovačku eskadrilu, ali da je srpsko vazduhoplovstvo „ Impresivno“ kako reče ministar, ne pije vodu. Čak daleko od toga, jer pored ove eskadrile, nemamo ni jednu drugu, a da je kompletna. Lovačko—bombarderska iz Lađevaca, ima tek 7 ispravnoh Orlova, a ostale su još malobrojnije.

Kosta

18.04.2021. 08:32

Niko ne kaže da su to samo reklamne vežbe koje ranije snimao u JNA vežbe i aktivnog i rezervnog sastava koje su bile mnogo masovnije i učestalije pa kako nam se vojska ponašala u ratnim uslovima i koji debakl je doživela a sad da dodje do rata pitanje koliko imamo spremnih vojnika za rat a vojnih obveznika jako malo.