ДОНАЦИЈЕ КОЈЕ ЖИВОТ ЗНАЧЕ – У КЦ НИШ СТИГАО НАЈСАВРЕМЕНИЈИ ИНКУБАТОР!

Промо

16. 04. 2021. у 17:00

Проф. др Зоран Перишић: Ова значајна донација Моззарта, нашим најмлађим пацијентима, превремено рођеним бебама, биће од изузетне важности за лечење, а у многим ситуацијама и за спасавање живота

ДОНАЦИЈЕ КОЈЕ ЖИВОТ ЗНАЧЕ – У КЦ НИШ СТИГАО НАЈСАВРЕМЕНИЈИ ИНКУБАТОР!

Фото: Промо

Модернизација неонаталних одељења у болницама широм Србије је од виталног значаја за велике борце – превремено рођене бебе. И на Клиници за дечију хирургију и ортопедију КЦ Ниш свакодневно се воде оне најважније битке, а инкубатори „живот значе“ за новорођенчад која су пре времена дошла на свет. Компанија Моззарт, у сарадњи са Министарством здравља, наставила је акцију опремања дечјих клиника, а најсавременији инкубатор, са додатком фототерапијске лампе, стигао је у једну од највећих здравствених установа у земљи.

Фото: Промо

- Желим да изразим захвалност компанији Моззарт на досадашњој сарадњи и разумевању потреба дечијих клиника. Ова значајна донација, нашим најмлађим пацијентима, превремено рођеним бебама, биће од изузетне важности за лечење, а у многим ситуацијама и за спасавање живота, јер ми као највећа здравствена установа терцијарног типа, ка којој гравитира око 2,5 милиона становника, лечимо и збрињавамо децу из читавог региона јужне и југоисточне Србије. Заиста сам срећан и захвалан због ове помоћи која је свакако добродошла, јер ми као Управа Универзитетског клиничког центра, на чијем сам челу, већ увелико радимо на томе, да максимално унапредимо квалитет пружања здравствених услуга на дечијим клиникама и гинеколошко-акушерској клиници, како са новом опремом и апаратуром, тако и усавршавањем нашег особља, јер су деца наша будућност - изјавио је проф. др Зоран Перишић, директор УКЦ Ниш.

У једном тренутку је Клиника за дечју клинику и ортопедију била принуђена да позајмљује инкубатор са друге клинике, како би могла да збрине све бебе којима је то било потребно.

- Број превремено рођене деце је у порасту, као и број деце који захтевају неонатолошку терапију. Ова донација је од изузетног значаја, а овакав савремени инкубатор клиника до сада није имала. Инкубатор има спољашњи мониторинг помоћу ког је могуће константно пратити виталне параметре детета – истакла је проф. др Анђелка Славковић, директорка Клинике за дечију хирургију и ортопедију КЦ Ниш.

Фото: Промо

Компанија Моззарт је, у сарадњи са Министарством здравља, наставила и са донацијама дозатора за дезинфекцију руку, који су стигли у КЦ Ниш и у Дом здравља, на пукту за вакцинацију.

- У целој овој ситуацији са епидемијом, не смемо заборавити ни на то да је повећан број превремених порођаја. Тим бебама је потребна врхунска нега, какву пружа КЦ Ниш. Надамо се да ће овај најсавременији инкубатор помоћи да се побољшају услови, како би превремено рођене бебе што пре напустиле породилиште и биле са својом породицом. И у наредном периоду ћемо наставити да подржавамо здравствени систем Србије кроз многе акције - истакао је Борјан Поповић, директор корпоративних комуникација Моззарта.

Фото: Промо

ПРИЈЕМ КОД ГРАДОНАЧЕЛНИЦЕ

Моззарт баш у Нишу у суботу наставља са великим пројектом Бесплатне школе спорта, у склопу којег ће најмлађи суграђани добити прилику да тренирају кошарку шест месеци без икакве надокнаде. Тим поводом, уочи отвореног часа кошарке у „Шивари“ за представнике ове компаније организован је пријем код градоначелнице Драгане Сотировски, која се захвалила Моззарту на томе што улаже у младе и у спорт.


 


 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)