СВЕ ЈЕ СПРЕМНО ЗА ПОВРАТАК У КЛУПЕ! Ружић оценио - Нема проблема пред почетак наставе од 19. априла

Танјуг

16. 04. 2021. у 19:26

СТАРИЈИ основци и средњошколци враћају се од понедељка 19. априла у школе, одлучио је Кризни штаб, а министар просвете Бранко Ружић каже да нема никаквих проблема пред почетак наставе по моделу од 1. септембра.

СВЕ ЈЕ СПРЕМНО ЗА ПОВРАТАК У КЛУПЕ! Ружић оценио - Нема проблема пред почетак наставе од 19. априла

фото Д. Миловановић

Он је рекао да је важно да два месеца пред крај школске године ученици у континуитету, уз поштовање свих епидемиолошких мера, приведу на квалитетан начин школску годину.

Министар подсећа да је у питању више од 1.700 основних и средњих школа.

Упозорио је да уколико епидемиолошка ситуација у некој локалној самоуправи буде ризичнија, може се догодити да та школа преко школске управе упути захтев и молбу да им се одобри да наставу одрже на даљину.

- Таквих случајева нема у неком великом броју - рекао је Ружић, који је данас у Крњачи поставио камен темељац за нову зграду Дома ученика Пољопривредне школе ПК "Београд", која би требало да буде готова до краја јануара 2022. године.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

VLADA 011

16.04.2021. 19:54

Ministre da li je to skola? Najmladji idu bez prekida cas traje 30min. dok upisu cas i krenu sa radom cas traje 20min.Uciteljica sta ispredaje i kako ispredaje a da nesto objasni deci nema vremena i ne pada joj na pamet.Deci poruci da uce kod kuce sa roditeljima.Onda im narednim danima podeli kontrolni i ko kako prodje.Eto danas iz muzickog nijedna petica nesto cetvorki mnogo trojki pa dvojki cak i vise keceva.To je treci razred o.s. u Bgd. Rakovica Labudovo brdo.Eto koliko je uciteljica deci objasnila pisanje nota a znala je da oceni.Ministre skolstvo je puklo a vi se ponasate kao da je sve normalno.