ШТА НАС ЧЕКА ЗА УСКРС? Доктор Кон открио да ли се разматра увођење нових мера пред празник

Novosti online

16. 04. 2021. у 08:58

ЕПИДЕМИОЛОГ др Предраг Кон истакао је после седнице Кризног штаба за сузбијање епидемије вируса , говорећи о предстојећим празницима да на овом састанку није било расправе о мерама које би управо због Васкрса могле да буду донете.

ШТА НАС ЧЕКА ЗА УСКРС? Доктор Кон открио да ли се разматра увођење нових мера пред празник

Фото: П. Милошевић

- Није било расправа око мера за празнике на седници. Бар ја лично не очекујем да ћемо о томе нешто посебно причати. Мислим да је до сада довољно познато о томе. Биће апел свима да се избегавају ти контакти, али то је само моје мишљење. Дакле, није било расправе о томе - истакао је др Кон.

Он је навео да је епидемиолошка ситуација у нашој земљи излашла из ванредне.

- Још имамо велики број пацијената у болницама, али је повећан број отпуста и полако долази до пражњења болница. Донета је одлука да од 19. априла почну да раде школе, старији разреди основне и средњошколци. С друге стране, као подршка туризму, изједначена је цена ПЦР тестирања за наше грађане и за странце. Такође је донета одлука везано за Београдски маратон да се може за такмичарски део кренути у припреме, а што се тиче осталог то ћемо видети. Зависи од ситуације. Других мера нема - рекао је епидемиолог Предраг Кон.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)