СТЕФАНОВИЋ НА ВМЦ КАРАБУРМА:Година борбе за најтеже пацијенте

Танјуг

14. 04. 2021. у 18:17

ПОТПРЕДСЕДНИК Владе и министар одбране Небојша Стефановић обишао је данас лекаре и медицинско особље војне болнице Карабурма, који више од годину дана лече ковид пацијенте са најтежим симптомима и позвао је грађане да заједно покажемо поштовање према здравственим радницима тако што ћемо поштовати мере и вакцинисати се.

СТЕФАНОВИЋ НА ВМЦ КАРАБУРМА:Година борбе за најтеже пацијенте

Фото: МО Србије

-Данас заиста имам привилегију да будем у друштву ових изузетних људи, који већ више од годину дана овде, у ВМЦ Карабурма, раде у ковид систему и који од тог 6. априла 2020. године до данас нису имали ни дана ни ноћи одмора-, рекао је Стефановић.

Од априла прошле године када је ВМЦ Карабурма ушла у ковид систем у њој је збринуто више од 2.300 пацијената, док се тренутно на лечењу налазе 102 пацијента, од којих је девет на респиратору.

Министар је подсетио да су сви пацијенти који се тренутно лече у војном ковид систему са тешким симптомима и да им је потребна константна нега.

Фото: МО Србије

-Целокупно медицинско особље, и лекари и техничари и медицинске сесре, али и други запослени који им помажу у томе, баве се њима 24 сата, пружају им негу, лече их, боре се за њих, храбре их и максимално су посвећени пацијентима. Они су прави хероји наше земљ и хтео сам да им се још једном захвалим, али и да позовем друге грађане да то не остане на речима, него да им се захвалимо на најбољ могући начин, а то је да будемо дисциплиновани, да поштујемо мере, да се вакцинишемо и охрабримо и друге да се вакцинишу- рекао је министар одбране.

Фото: МО Србије

Симболично, у знак пажње и захвалности лекарима и медицинском особљу на пожртвованом раду током године за нама, министар их је данас изненадио тортом декорисаном грбом Министарства одбране.

Они су захвалили на указаном поверењу и подршци коју им министар пружа додајући да све издржавају стоички, првенствено због добре организације и међусобног поштовања.

Министар је, иначе,током данашње посете рекао и да ће у ВМЦ Нови Београд сутра почети са радом Дечја ковид амбуланта која ће радити од 8 до 17 сати сваког дана, укључујући и викенде и празнике, а у којој ће деца војника и војних пензионера моћи да се тестирају.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)