ХВАЛА КОЛЕГАМА И СРБИЈИ: На "Београдском сајму" почела вакцинација новинара из РС и ФБиХ

В. Н.

13. 04. 2021. у 22:07

НА "Београдском сајму" је почела вакцинација новинара и медијских радника из Републике Српске и Федерације БиХ против вируса корона, саопштило је Удружење новинара Србије (УНС).

ХВАЛА КОЛЕГАМА И СРБИЈИ: На Београдском сајму почела вакцинација новинара из РС и ФБиХ

Фото: В. Н.

Акцију бесплатне вакцинације за 100 колега организовали су УНС и Удружење новинара Републике Српске (УНРС), а подржала је Влада Србије.

Председник УНС-а Владимир Радомировић подсетио је да је вакцинација прво омогућена колегама из Северне Македоније, а сада и новинарима из Српске и Федерације БиХ.

- Неколико десетина новинара је данас вакцинисано, а свакако се надам да ћемо ову акцију наставити. Позивам колеге из Републике Српске и Федерације БиХ да се пријаве када будемо објавили нови позив за вакцинацију јер смо ми, новинари, угрожени, стално на терену и у контакту са људима - навео је он.

Новинар Радио-телевизије Републике Српске и председник Скупштине УНРС Бранимир Ђуричић изјавио је да новинари ни у РС, нити у Федерацији БиХ не могу да се вакцинишу, иако им је речено да ће бити у приоритетној групи.

Додао је да је у сарадњи УНРС-а и председника УНС-а Радомировића вакцинација брзо омогућена.

- Нама је било битно, не само са здравственог и професионалног становишта него и мотивационог, да се у кратком року организујемо и да нам неко омогући да добијемо спасоносне вакцине, а то су нам колеге из УНС-а и институције Србије омогућили - рекао је он.

Директорка локалне РТВ7 из Тузле Јасна Капетановић рекла је да се осећа добро после вакцинације и да је организација на "Београдском сајму" "брза и изврсна".

- Као новинари стално смо изложени контактима, а нажалост у БиХ вакцинација иде споро, односно никако не иде.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)