"СРБИЈА ЈЕ ФАКТОР СТАБИЛНОСТИ У РЕГИОНУ": Амбасадор Италије похвалио вакцинацију у нашој земљи

Танјуг

30. 03. 2021. у 15:51

АМБАСАДОР Италије Карло Ло Кашо похвалио је данас руководство Србије на одличном спровођењу вакцинације и оценио да је Србија фактор стабилности у региону, о чему сведочи и чињеница да је Србија отворила врата и за друге грађане суседних земаља да се вакцинишу.

СРБИЈА ЈЕ ФАКТОР СТАБИЛНОСТИ У РЕГИОНУ: Амбасадор Италије похвалио вакцинацију у нашој земљи

Фото: Танјуг/Филип Крајиновић

Управо оваква вест је добила ођек у целом свету и представља најбољу потврду о капацитету Србије, истакао је италијански амбасадор на састанку са председником Одбора за спољне послове Скупштине Жарком Обрадовићем.

Ло Кашо је упознао Обрадовића са епидемиолошком ситуацијом у његовој земљи и изразио наду да ће се спровођењем вакцинације, ситуација у Италији стабилизовати.

Подвукао је да је Италија велики заговорник уласка Србије у Европску унију и да је спремна да и даље пружа подршку Србији на европском путу.

Он је уручио позив Обрадовићу за учешће на онлајн конференцији под називом „Западни Балкан између мултиполаризма и процеса Европских интеграција“, која ће бити одржана 26. априла, што је, како се наводи у саопштењу, Обрадовић са задовољством прихватио.

Обрадовић је истакао да је Италија један од најважнијих партнера Србије и држава која нас снажно подржава на путу европских интеграција.

Ло Кашо је захвалио Србији на великодушној донацији медицинске опреме Италији, и додао да је заузврат Италија послала свој тим лекара да помогну здравственом систему Србије када је било најтеже.

На крају састанка, Обрадовић и Ло Кашо су закључили да узајамним парламентарним посетама и разменом искустава парламентараца, могу да се унапреде и интензивирају већ добри постојећи односи.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)