"ЉУДЕ КОЈЕ ПРАВЕ ЖУРКЕ ОДВЕСТИ У БОЛНИЦЕ ДА РАДЕ": Апел Доктора Лађевића - Непходан је прекид контаката, капацитети на измаку

Novosti online

09. 03. 2021. у 09:50

ПРОФЕСОР др Небојшу Лађевића је, гостујући у Јутарњем програму ТВ Прве рекао да је потребан прекид свих контаката.

ЉУДЕ КОЈЕ ПРАВЕ ЖУРКЕ ОДВЕСТИ У БОЛНИЦЕ ДА РАДЕ: Апел Доктора Лађевића - Непходан је прекид контаката, капацитети на измаку

Фото: Принтсцреен

Упитан да ли то значи да се и он залаже за потпуно затварање, попут др Предрага Кона и др Бранислава Тиодоровића, он је рекао да је сагласан с њиховим ставовима да је неки прекид контаката неопходан.

Према његовим речима, и данас ће у Србији бити пријављен велики број новозаражених, а капацитети болница, као и лекара, су на измаку.

- Подсетићу вас да исти људи већ годину дана раде непрекидно. И они су на измаку снага - рекао је он.

Ако се овако настави, истиче др Лађевић, мораће и нековид болнице да се врате у ковид-систем.

На питање зашто је то тако, др Лађевић каже да би најбоље било да у ковид-болнице "одведемо ове што праве журке, да виде како је то. А пошто нису медицински обучени, могли би да раде као физички радници и да превозе те болеснике", рекао је он.

- Ово је апсолутно тренутак да пресечемо тај ток. Најбоље би било да направимо паузу у заражавању, а у том периоду да максимално појачамо вакцинацију - истакао је др Лађевић и објаснио да би најбоље било у том сценарију пуштати само оне који иду на вакцинацију.

(Б92)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)