СПРЕЧИТЕ НАСИЉЕ НАД ЖЕНАМА: Савез самосталних синдиката и 8. марта позива на равноправност жена

Ј.Ж.С.

08. 03. 2021. у 18:15

СПРЕЧИТЕ НАСИЉЕ НАД ЖЕНАМА: Савез самосталних синдиката и 8. марта позива на равноправност жена

FOTO: Depositphotos

РЕЗУЛТАТ дугогодишње борбе за права и једнакост жена мора бити стварање хуманог и праведног друштва које ће се изборити за равноправност полова и строго кажњавати сваки вид насиља и дискриминације, кажу у Савезу самосталних синдиката Србије.

- Спречавање насиља и узнемиравања жена на послу, код куће и њихова заштита јесте приоритет и одговорност целокупног друштва. Заштита основних права и људског достојанства јесте и наша улога - истичу у СССС.

Они позивају све актере друштва на одговорно понашање и сталну борбу за побољшање положаја жена и свих грађана Србије. - Ми верујемо да је живот без насиља основно људско право и, у складу са тим, дајемо свој допринос кроз обезбеђење правне, психолошке и социјалне помоћи и подршке женама.

Наш задатак јесте превенција свих типова насиља над женама, промоција њихових права на индивидуалном, правном и институционалном нивоу, пружање правне помоћи и психолошко оснаживањежена да изађу из ситуације насиља. У том циљу СССС тражи да се у што краћем року ратификује Конвенција број 190 Међународне организације рада о укидању насиља и узнемиравања у свету рада.     

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)