ИДЕМ У ЖАГУБИЦУ ИЛИ МЕРОШИНУ ДА СЕ ВАКЦИНИШЕМ: Председник најавио - "Показаћу људима пример!"

Новости онлајн

06. 03. 2021. у 21:26

ИДЕМ У ЖАГУБИЦУ ИЛИ МЕРОШИНУ ДА СЕ ВАКЦИНИШЕМ: Председник најавио - Показаћу људима пример!

Фото: З.Ј.

У ОКВИРУ друге тачке након завршене Седнице Савета за националну безбедност, председник је говорио о важности набавке вакцина и процесу вакцинације у Србији.

- Ми мислимо да смо близу да заравнимо кризу која је ишла на горе,. За нас је страховито важно, и зато што нам вакцинација обезбеђује и економску стабилност, али пре свега због људских живота. Првенествено живота старијих. Највише нам умиру старији од преко 65 го 2.620.000 вакцина.

- Молим старије људе да се вакцинишу - нагласио је председник.

- Напоравили смо акцију, ја ћу ићи да се вакцинишем у Жагубицу или Мерошину, да покажем људима да тако чувају своје животе - истакао је председник.

- Ако се вакцинишемо можемо да решимо многе проблеме, да се такмичимо са другим земљама - рекао је председник.

- Имамо огроман број људи старијих од 65 година, који се није вакцинисао. Не слушајте приче неодговорних људи јер вам они живот неће вратити. Јавите се да добијете вакцину. У овом тренутку имамо још 600 хиљада вакцина за прву вакцинацију. Већ у априлу стиже још милион и по вакцина. Не причам о уговорима, већ о ономе што знам да очекујемо, што могу да вам потврдим. До сада смо наручили укупно 14.832.200 вакцина - навео је Вучић.

- Са оваквим присуством британског соја ми бисмо данас без ревакцинације и вакцинација имали више од 10 хиљада заражених на дневном нивоу - истакао је он.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (9)