"СРБИЈА НЕ МОЖЕ ДА ИЗВОЗИ КИНЕСКЕ ВАКЦИНЕ": Вучић - Сви су заинтересовани, али Кинези доносе ту одлуку

Танјуг

06. 03. 2021. у 11:22

СРБИЈА НЕ МОЖЕ ДА ИЗВОЗИ КИНЕСКЕ ВАКЦИНЕ: Вучић - Сви су заинтересовани, али Кинези доносе ту одлуку

Александар Вучић

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић истакао је данас да су сви заинтересовани за кинеску вакцину, али да Србија не може да их извози.

Вучић је, на конференцији са амбасадорком Кине Чен Бо, на питање у којој мери може да посредује или помогне земљама у региону у набавци вакцине, рекао да Кинези доносе одлуку где се извозе вакцине.

- Сви су заинтересовани, али ми не можемо да их извозимо. Можемо само код нас да их користимо - објаснио је он додајући да колико зна постоји договор за испоруке и у друге земље региона, као што су Црна Гора и Северна Македонија.

- Бескрајно сам захвалан Кини јер оно што смо видели јесте да је реч о безбедној и веома поузданој вакцини, која нешто касније развија антитела, али без икаквог угрожавања здравља људи. Прављена је као права вакцина чија антитела трају дуже. Много живота смо спасили том вакцином и да је нисмо имали имали би десетине хиљада више оболелих - рекао је он.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (8)

Ivana

06.03.2021. 17:42

Srbija želi da pomogne svim državama u regionu, hvala našem predsedniku što na sve načine pokušava da našu državu razvija. Srbija je na pravom putu razvoja.Srbija će nabaviti druge vakcine za sve građane u regionu.