МИНИСТАР ПРОСВЕТЕ О КОРОНИ У ШКОЛАМА: Подаци нису алармантни, број заражених је и даље испод један одсто

Тањуг

03. 03. 2021. у 14:22

МИНИСТАР ПРОСВЕТЕ О КОРОНИ У ШКОЛАМА: Подаци нису алармантни, број заражених је и даље испод један одсто

Фото Танјуг

БРОЈ заражених ученика у основним и средњим школама у Србији и даље је испод један одсто, изјавио је данас министар просвете Бранко Ружић и истакао да образовни систем није место трансмисије корона вируса.

- Што се тиче ученика основних школа који су заражени, још увек је тај проценат веома мали и не прелази 0,6 одсто, а што се тиче запослених у тим школама проценат заражених је 1,4 - рекао је Ружић одговарајући на питања новинара у Идвору.

Када је реч о средњим школама, навео је да је проценат заражених ученика испод један одсто, а запослених 1,6 одсто.

- Ти подаци нису аларманти нити је образовни систем место где долази до трансмисије Ковида 19, али свакако да се, чим дође до повећања броја заражених у општој популацији, то рефлектује и на образовни систем, јер поред образовног система, који је заиста показао резистентност према корони, деца и наставно и ваннаставно особље имају неке друге обавезе ван тог система и долази до трансмисије вириса - рекао је Ружић.

Поручио је да је вакцинација једини начин да се изборимо са корона вирусом.

- Уверен сам да ће масовна имунизација помоћи да колективни имунитет временом подигнемо на највећи могући ниво, али важно је да свакодневно апелујемо и на личну одговорност сваког грађанина јер то је такође једини пут којим можемо да идемо уколико зелимо да се изборимо са короном - рекао је Ружић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)