"ВОЈНИЧКИ ПОЗИВ БИРАЈУ ЉУДИ КОЈИ БЕЗРЕЗЕРВНО ВОЛЕ СВОЈУ ОТАЏБИНУ": Министар Стефановић позвао младе да се пријаве на конкурс за војне школе

Novosti online

28. 02. 2021. у 11:20

ВОЈНИЧКИ ПОЗИВ БИРАЈУ ЉУДИ КОЈИ БЕЗРЕЗЕРВНО ВОЛЕ СВОЈУ ОТАЏБИНУ: Министар Стефановић позвао младе да се пријаве на конкурс за војне школе

Фото: Министарство одбране

ПОТПРЕДСЕДНИК Владе и министар одбране др Небојша Стефановић позвао је данас младе да се пријаве на конкурс за упис у војне школе који је отворен до 31. марта ове године и постану део одважног строја наше војске.

- Часни војнички позив бирају људи који безрезервно воле своју отаџбину. Патриотизам је пресудни мотив и код младих када доносе одлуку да се школују како би служили својој Србији и придружили се храбрим редовима Министарства одбране и Војске Србије - рекао је министар Стефановић.

Фото: Министарство одбране

 

Он је додао да је уписати војне школе велики изазов, али и да је војска институција у коју наш народ има највеће поверење, које је заслужено даноноћним радом и истрајном борбом за сигурност Србије.

- Зато је привилегија бити део једне такве институције. Млади који се одлуче да упишу наше војне школе, које имају изузетну репутацију широм света, имају прилику да стекну врхунско знање и искуство и да се потом континуирано усавршавају. Такође, наше војне школе нуде и бројне предности, почев од бесплатних уџбеника преко бесплатног смештаја и исхране до сигурног посла по завршетку школовања - рекао је министар одбране. 

Да подсетимо, овогодишњим конкурсом предвиђен је упис за 210 будућих кадета Војне академије и 40 Медицинског факултета ВМА, као и 90 ученика Војне гимназије и 60 ученика Средње стручне војне школе.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

zaja

28.02.2021. 13:16

Srpski vojnici nece biti kao Jugoslovenski.Poznajem nekoliko,jedan i rodbinski vezan,koliko su se zaklinjali da ce i zivot dati braneci JUGU.Ziveli su ko lordovi,njihova deca se razlikovala od nasih, gospodje im nadmasile princeze.Iz Hrvatske ih istjerali kamenjem pa su utekli u Srbiju kad je trebalo cuvati drzavu. U Srbiji izmuckali penzije preko onih koji su u istim uniformama i zakletvama,koje sam gledao u hotelu Bristol navece kako se zabavljaju a naredjivali da se i nocu hvataju tudja djeca po Beogradu da ih salju na ratiste dok su svoju poslali vani kao izbeglice...Jedan od tih,s kojim sam drugovao u Hrvatskoj,cuo sam kako je zestoko kritikovao druge sto nece da ratuju i brane Jugu.Oni vise nisu Jugosloveni nego se deklaeisu zestoki Srbi i veliki vernici.Srpski otpad.