ДРАМАТИЧНО УПОЗОРЕЊЕ ДР ЈАНКОВИЋА: У великом смо проблему, дешавало се да по три члана породице премине

Novosti online

28. 02. 2021. у 08:45

Проф. др Радмило Јанковић, заменик директора КЦ Ниш и директор Клинике за анестезију и интензивну терапију каже да као клиничар не може да каже да ли смо на крају трећег или почетку четвртог таласа, али да може да каже да смо у великом проблему. Наводи да се убрзано пуни КЦ Ниш, и да се дешавало да по два, три члана из једне породице премине.

ДРАМАТИЧНО УПОЗОРЕЊЕ ДР ЈАНКОВИЋА: У великом смо проблему, дешавало се да по три члана породице премине

Фото: Принтскрин

Ниш је, после Београда, град са највише инфицираних вирусом корона. У том граду у суботу је забележен највећи број новозаражених од почетка епидемије. Било је журки, реаговале су све службе, али су "резултати" видљиви. Радмило Јанковић наводи да као клиничар може да каже да не зна да ли смо на крају трећег или почетку четвртог таласа, али може да кажем да смо у озбиљном проблему.

- Бројке не падају, долазе нам целе породице и то је све ескалирало и иде незаустављиво ка компликацији. Имамо готово 50 одсто више пацијената у КЦ Ниш у односу на претходну недељу. Убрзано пунимо капацитете, Инфективна више нема места. И јако велики број тешких пацијената који се прелива из Врања и Сурдулице које готово више да немају места ка Крушевцу и Нишу - казао је Јанковић.

Јуче у Нишу више од 200 новозаражених, што је, напомиње, апсолутно неприхватљиво.

- Око Нишке тврђаве су познате кафане, ми морамо наредне две до три недеље да заборавимо на кафане да бисмо све те сретне тренутке поново доживели. Ако овако наставимо ово неће бити добро - казао је Јанковић.

Додаје да смо "нажалост показали да смо својеглави".

- Могуће је заразити се после прве дозе вакцине и код оних типова вакцина где се имунитет спорије ствара, као код 'Синофармове'. Нешто иде брже код других вакцина. Једини магични кључ је масовна вакцинација, много масовнија него што је ова, и придржавање мера. Не могу битку добити лекари и модерни лекови, само вакцинација и много, много боље поштовање мера - истиче Јанковић.

(РТС)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)