МЕРЕ ЗА ВИКЕНД СУ ОПОМЕНА СВИМА: Др Дарија Кисић о непажњи због које скачу бројке - "Дођу са зимовања, па хоће у болницу преко реда"

Новости онлине

27. 02. 2021. у 12:32

МЕРЕ ЗА ВИКЕНД СУ ОПОМЕНА СВИМА: Др Дарија Кисић о непажњи због које скачу бројке - Дођу са зимовања, па хоће у болницу преко реда

Фото: Принтсцреен

ДОКТОРКА Дарија Кисић Тепавчевић рекла је у јутарњем програму на ТВ Прва да су мере донете за овај викенд опомена свима нама.

- Знамо већ више од годину дана како се овај вирус преноси и како ми можемо допринети да се не заразимо ми и наша околина. Вирус се преноси 24 сата, ако нешто ради до одређеног времена не значи да треба да идемо тамо. Заиста, то није пребацивање кривице на друге. Морамо да схватимо да је искључиво до нас да спречимо да се заразимо. Што се тиче мера за овај викенд, поставља се питање да ли је довољно до 14 ограничити радно време, да ли је довољно само два дана тако. Па, наравно да није. Вирус је одавно превазишао све секторе и немамо временску одредницу до када ће да траје, да ли до пролећа, лета, јесени - рекла је докторка Кисић.

- Ове мере за викенд су опомена за све нас да кажемо да није добра ситуација, да је вирус ту, да смо ношени на крилима вакцине коју имамо. То треба свима да буде јасно. Наши лекари су на измаку снага. Јуче смо прочитали податак да је преко 600 здравствених радника позитивно, 16 је хоспитализовано. Ниједна појединачна мера неће донети резултате - додала је.

Прокоментарисала је и организовање журки.

- Ја не знам коме мисле да чине нажао, свима смо жељни прослава, али испаштамо сви ако се појединци неодговорно понашају - каже докторка Кисић, а осврнула се потом и на одлазак на скијање ове зиме.

- Сви знамо да много волимо кад одемо на скијање, али заиста ова година се разликује од свих претходних. Ко је себи омогућио такав луксуз да оде на планину, треба да зна да не може да се  понаша као претходних година јер се многи са планина враћају болесни. Одмах траже смештај у болници, траже га одмах и преко реда, и тек тад виде да је вирус озбиљан.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)