АКО СЕ НАСТАВИ ОВАЈ ТЕМПО, ЗА ОСАМ ДАНА СЛЕДИ ХАОС! Упозорење доктора Шеклера - открио која вакцина је најефикаснија против мутација

Novosti online

24. 02. 2021. у 10:31

ДОКТОР Миланко Шеклер, вирусолог и микробиолог рекао је за РТС да ћемо ако се настави са оваквим темпом за неколико дана имати дуплиран број оболелих.

АКО СЕ НАСТАВИ ОВАЈ ТЕМПО, ЗА ОСАМ ДАНА СЛЕДИ ХАОС! Упозорење доктора Шеклера - открио која вакцина је најефикаснија против мутација

Фото: Ненад Живановић

- Нисам очекивао пораст оболелих, очекивао сам пад. Ако се настави повећање овим темпом, може се десити да се за осам дана дуплира број оболелих - објашњава Шеклер.  

Истиче да спровођење мера мора бити принципијелно и континуирано, да људи морају да се штите иако су вакцинисани и да то није разлог за опуштање.

Фото: Принтсцреен/РТС

 

- Приметно је да се старији људи више чувају, чак и након вакцине. Сада имамо све више заражених међу млађом популацијом, млађи су сад ишли на одморе, иду на посао, већа је циркулација - рекао је Шеклер у емисији Упитник.

Шеклер је објаснио да све вакцине које се користе у Србији штите од тешких облика болести и новијих сојева вируса корона, али са, како каже мањом ефикасношћу.

Наводи да кинеска вакцина има већу толеранцију на мутиране вирусе, али да спорије прави имунитет.

Објашњава да грађани који су примили вакцину не треба да прерано мере ниво антитела после вакцинације.

(Информер)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)