"ПРЕРАНО ЈЕ ЗА ПОПУШТАЊЕ МЕРА": Градоначелник Радојичић послао важан апел свим грађанима

Novosti online

21. 02. 2021. у 15:15

ГРАДОНАЧЕЛНИК Београда Зоран Радојичић рекао је да су истраживања показала да се десет процената грађана, у ситуацијама каква је пандемија, понаша ирационално.

ПРЕРАНО ЈЕ ЗА ПОПУШТАЊЕ МЕРА: Градоначелник Радојичић послао важан апел свим грађанима

Фото Н. Скендерија

Радојичић каже бахатост која се испољава непоштовањем мера често тумачи као глупост која у комбинацији с ирационалношћу доводи до угрожавања здравља, што се, уколико објашњења и превентивно деловање не дају резултат, санкционише.

Радојичић оцењује и да стриктне мере у борби против пандемије не могу бити на снази годину дана. Околности попут потребе да држава и градови функционишу - као и друштво, или да привреда ради јесу од тицаја за стварање ризичних ситуација, али захтевају и потребу да се ризици, кроз поштовање препорука Кризног штаба, сведу на најмању могући меру.

- Осцилације мера су неминовне, а неке одлуке се морају доносити унапред. На попуштање пажње, утичу и успешан процес вакцинације - вакцинисано је преко милион грађана, чињеница да је набављена велика количина вакцина. Све то ствара утисак да је можда време да мере попусте, међутим за то је прерано - истиче Радојичић.

Поручује да се даље морају носити маске и држати дистанца. Оцењује да је сам процес вакцинације добро је организован. Поред Домова здравља постоје и два су места за масовну вакцинацију - Белекспо центар и Београдски сајам. Ако буде потребе, каже да ће се организовати и додатна.

Радојичић говорећи за емисују Магазин недељом Првог програма Радио Београда, наглашава да опуштања нема.

- Иако смо главни део борбе против короне добили, да као грађани и Србије и Београда до краја да ћемо ускоро заједно славити победу против вируса, морамо остати истрајни и одговорни - поручио је Зоран Радојичић.

(РТС)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)