ПОТПУНО ОПОРАВЉЕН: Владика Лаврентије изашао из клиничког центра

В.Митрић

21. 02. 2021. у 11:55

ЕПИСКОП шабачки Лаврентије и администратор ваљевске епархије СПЦ, напустио је, у суботу, Клинички центар Србије, где је био збринут неколико дана због упалних процеса у устима, који су ескалирали.

ПОТПУНО ОПОРАВЉЕН: Владика Лаврентије изашао из клиничког центра

Фото: В. Митрић

Владика је, како кажу у Епархији шабачкој, потпуно опорављен, добро се осећа у сваком погледу и вратио се обавезама у обе епархије. Због здравствених проблема, овај најстарији архијереј није био у могућности да председава Изборним сабором СПЦ на ком је изабран 46 српски патријарх -досадашњи митрополити загребачко- љубљански Порфирије.

 - Владика је, свим срцем, проздравио избор митрополита Порфирије за новог српског патријарха, сматрајући да је, у дословном смислу, у свему достојан за тај високи духовни положај - кажу у Епархији шабачкој.

Фото: В. Митрић

 

 Епископ Лаврентије је, на Савиндан, напунио 86 година. Иза њега су 54 године епископског стажа, по чему му нема равна у православном, али и хришћанском свету. Председавао је Изборним сабором  СПЦ када је изабран предходни патријар, Иринеј Гавриловић, радовао се  да ће да председава и при избору  новог поглавара СПЦ, али су га у томе спречили здравствени проблеми.

Владика је, од прекјуче, у свом дому у Духовном и културном центру у Касарским ливадама, код Шапца. Успешно се чува од корона вируса. Примио је обе дозе вакцине и, што се опаког вируса тиче, нема проблема.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)