КРИЗНИ ШТАБ СЕ ДАНАС ОБРАЋА ЈАВНОСТИ: У 15 часова конференција, на столу и пооштравање мера

Новости онлине

19. 02. 2021. у 13:59

КРИЗНИ ШТАБ СЕ ДАНАС ОБРАЋА ЈАВНОСТИ: У 15 часова конференција, на столу и пооштравање мера

Фото: Танјуг

КОНФЕРЕНЦИЈА за медије Кризног штаба за заштиту здравља становништва од заразне болести ЦОВИД-19, биће одржана данас, у 15.00 часова у Палати Србија.

Број заражених у Србији опет се повећава, а на столу би могло да нађе и пооштравање већ постојећих мера, које се пре свега односи на рад угоститељских објеката.

Према најновијим информацијама, у Србији је јуче забележен 2.561 нови случај корона вируса од 13.416 тестираних, а нажалост преминуло је још 15 особа.

На респираторима се тренутно налази 148 пацијената. У ковид болницама се лече 3.742 ковид пацијента.

Доктор Горан Стевановић упозорио је раније данас ће се затражити пооштравање мера у случају да се епидемилошка ситуација погорша.

Он је рекао да се то пре свега односи на скраћивање радног времена угоститеља и допунско смањивање попуњености капацитета туристичких објеката.

Казао је и да број новозаражених корона вирусом расте, али да су такође у порасту и они пацијенти који захтевају хоспитализацију.

Проф. др Бранислав Тиодоровић, члан Кризног штаба упозорио је да нас очекује повећање броја обоплелих од ЦОВИД -19 инфекције, па самим тим и неповољна епидемиолошка ситуација.

- Ситуација је озбиљна, али морамо да сачекамо шта ће се десити следеће недеље. Тада ћемо и имати слику шта се дешавало протеклог викенда на скијалиштима током празничних дана - навео је он.

- Такође, уочено је обољевање и код млађе популације и то ме мало плаши. Ту, међутим, не мислим само на средњошколце, већ и на старије основце. Млађи су добрим делом поштеђени, али имамо и међу малом децом оболеле од корона вируса - напоменуо је проф. др Тиодоровић, додајући да треба наставити са вакцинацијом, која представља једину заштиту.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)