ЗАШТИТНИК ГРАЂАНА: У КПЗ Ниш спроведене све епидемиолошке мере

Н. Б.

18. 02. 2021. у 15:57

ЗАШТИТНИК ГРАЂАНА: У КПЗ Ниш спроведене све епидемиолошке мере

Фото: Министарство правде

ЗАШТИТНИК грађана утврдио је, током надзора над радом Казнено-поправног завода у Нишу, да је завод спровео све епидемиолошке мере заштите од ширења вируса ковид-19, као и у погледу лечења оболелих осуђеника који на располагању имају све неопходне лекове - саопштено је данас из Управе за извршење кривичних санкција.

У извештају Заштитника грађана је, како се наводи, истиче се да нису пронађени пропусти у раду, да је Завод снабдевен свом потребном заштитном опремом и медицинским средствима, као и да су у потпуности спроведене препоруке које је добио од Института за јавно здравље Ниш.

- Истакнуто је да је у оквиру епидемиолошких мера организовано тестирање и изолација оболелих и особа које су биле у контакту са оболелима, којима је завод обезбедио довољне количине свих расположивих лекова потребних за лечење - пише у саопштењу. - Управа за извршење кривичних санкција истиче да су извештајем Омбудсмана потврђени наши ранији наводи да осуђеници имају неопходну медицинску негу, а да су са појавом короне у овом заводу поједине организације желеле да злоупотребе ову ситуацију из само њима знаних разлога, ширећи лажне тврдње да оболела лица у КПЗ Ниш не добијају терапију и да завод нема потребне лекове. У овом тренутку у целом систему извршења 37 лица има корона вирус, што је 0,3 одсто од тренутно 10.778 лица лишених слободе. Они се добро осећају, имају благу клиничку слику и њихово стање се 24 сата дневно интензивно прати.   

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)