СРБИ ХРЛЕ НА ЗИМОВАЊЕ: Пред нама нерадни дани, гужве на рампи код Прељине - ево зашто је то посебно опасно

Новости онлине

12. 02. 2021. у 16:59

ЗАСТОЈИ на наплатној рампи у Прељини већ се формирају, саопштило је ЈП "Путеви Србије".

СРБИ ХРЛЕ НА ЗИМОВАЊЕ: Пред нама нерадни дани, гужве на рампи код Прељине - ево зашто је то посебно опасно

Фото: И. Маринковић

Главни узрок задржавања од 20 минута је чињеница да је велики број грађана похрлио на зимовање током предстојећих нерадних дана због државног празника и продуженог викенда.

То може представљати потенцијалну опасност у наредном периоду, пошто је готово сигурно да ће гужве на српским планинама довести до пораста броја заражених вирусом корона.

О томе су говорили на данашњој конференцији епидемиолог Предраг Кон и пуковник др Иво Удовичић, који су констатовали да нема ни говора о попуштању мера, као и да ће бити појачан инспекцијски надзор у зимовалиштима.

- Приметно је погоршање ситуације, оно на срећу није нагло, већ постепено. Јасно је и на примеру једне београдске општине да су зимовалишта места повећаног ризика. Свако ко сада одлази на планине, мора да зна да је повећан ризик од заражавања - нагласио је епидемиолог.

Кон је рекао да се увелико размишља и о пооштравању мера, и да ће се видети у наредном периоду на шта ће се тачно односити.

- Јасно је да ћемо тек видети последице продуженог викенда и празника. То неће бити видљиво одмах, зато што се људи тада мање тестирају, али после тога ћемо видети последице нашег понашања. Ми морамо да упозоравамо и да преносимо информације о повећаном ризику - рекао је Кон, и открио да је садашњи скок заражених последица лепог времена које је било претходних дана.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)