"СРБИЈА ЈЕ ПЛЕМЕНИТА, А ЕВРОПА ШАКА ЈАДА!" Ведрана Рудан хвалила нашу земљу и то на Н1

Novosti online

10. 02. 2021. у 14:14

ПОЗНАТА ријечка списатељица и блогерка Ведрана Рудан коментарисала је вакцинисање у Хрватској и рад председника те земље Зорана Милановића.

СРБИЈА ЈЕ ПЛЕМЕНИТА, А ЕВРОПА ШАКА ЈАДА! Ведрана Рудан хвалила нашу земљу и то на Н1

Фото: Н1 принтскрин

Рудан се против коронавируса вакцинисала у Београду и каже како је процес цепљења у Србији решен одлично.

- Политика је политика. Ја сам тамо дошла на позив Београда, државе Србије. Медији који су против Вучића искористили су чињеницу да сам ја дошла као странац да би се преко мене обрачунали с њим - казала је и додала да су је упитали осећа ли се кривом јер је можда узела цепиво некоме коме је било потребно.

- Ја сам рекла да ако је то тако да се осећам кривом, али ми је речено да цепива има доста и да сам ја отишла тамо као неко ко мисли да нећу украсти никоме ништа. Да долазим као уметница, не као крадљивица.

Додаје да се испоставило да је 4000 страних држављана у Србији примило вакцину.

- Мислим да је то један племенити циљ земље која има вишак да помогне сиротињи којој је живот угрожен из земаља које их немају. Ја имам милион хроничних болести и стара сам. Европа се показала као шака јада - сматра Рудан.

Коментарисала је и јавно вакцинисање министара. Сматра да је то похвално, али…

- Мислим да је то добра идеја, естетски потпуно неприхватљива. Тај коме смо видели мишиће има метар и по, тако да то није ни то нешто тако савршено. Естетски се то мени није свиђало. Сигурна сам да су имали добре намере да антиваксере наведу до тога да је вакцинисање спас. Међутим, они сами нису знали да вакцина неће бити док су нас наговарали, јер се они не баве државом, него се баве собом и својим господарима. Имали су добру намеру само зато што појма немају где живе, а о послу да не говорим - јасна је Рудан.

Оштро је критиковала и председника Зорана Милановића.

- Милановић није у хрватској политици од јуче. Он је један у низу потпуно неквалификованих особа које се баве послом с којим немају везе, дивљак који није за Хрватску учинио ништа. Он се усуђује рећи да удруга Б.а.Б.е има ружно име, та удруга је чудо учинила за жене. Њему говорити било шта је губљење времена јер је тај човек поткапацитиран, интелектуално невин, то је банална фраза, али ја у то искрено верујем - оштра је Рудан.

Осврнула се и на председникову изјаву да није исто ако о злостављању проговара глумица која је добро плаћена за свој посао и обична радница.

- У капитализму ако се ти дижеш и теби неко даје пет милиона долара, тај неко ће на теби зарадити 50. Свако Милановићево дизање не вреди ни пет пара, а камоли један долар и на свом сам блогу рекла да би за Хрватску био спас кад се он уопште не би дизао из кревета, него да остане у њему и хрче тамо до краја мандата. Тај чудак и тај мачо дивљак нам заиста не треба. Ја нисам разочарана у Милановића, него у народ који га је изабрао. Ако Хрватској треба такав карактер ето јој га - сматра Рудан и истиче како у вербалном рату против ње председник нема шансе.

- Вокабулар му је сиромашан, оптерећен којекаквим латинским цитатима, он је човек ван света, он лупета шта му прво падне на памет и мисли да је јако шармантан. Волела бих да има бар елементарне пристојности - закључује Рудан за Н1.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (5)