„СРБИЈА ВРЛО БЛИЗУ ПОБЕДЕ НАД КОРОНОМ“ - Ђерлек: Бићемо једна од ретких земаља која ће производити вакцину

Танјуг

02. 02. 2021. у 11:33

ДРЖАВНИ секретар у Министарству здравља Мирсад Ђерлек изјавио је данас да је Србија "врло близу да победи корону", чему ће, како каже, допринети производња вакцине коју ће Србија почети уз помоћ руских стручњака, а чији се долазак очекује 11. фебруара.

„СРБИЈА ВРЛО БЛИЗУ ПОБЕДЕ НАД КОРОНОМ“ - Ђерлек: Бићемо једна од ретких земаља која ће производити вакцину

Фото: Танјуг/Страхиња Аћимовић

-Ова земља заслужује да има место које ће производити тако нешто. Торлак има стручне људе који могу да произведу овако нешто. Производњом вакцине против короне Торлак ћемо вратити на место које је имао. У том институту раде стручни људи, треба решити само питање техничко-технолошких ствари. Србија ће бити једна од ретких земаља која ће производити овакву вакцину - рекао је Ђерлек за ТВ Пинк.

Упитан да ли је безбедно да се особе које имају корону вакцинишу, каже да се то дешавало, али да су то асимптоматски случајеви.

-Ти људи треба да знају да немају никакву штету од вакцинације. Важно је завршити лечење, а после 28 дана, након престанка свих симптома вируса, треба се ревакцинисати - казао је Ђерлек уз напомену да треба допринети томе да се корона вирус сведе на сезонски грип.

Каже и да је циљ успостављање контроле над епидемијом корона вируса.

-Трудили смо се да организација вакцинације буде јако добра. Хтели смо да покажемо свету како умемо да радимо - рекао је Ђерлек коментаришући масовну вакцинацију у Србији и додао да је здравствени систем спреман за даљу борбу са короном.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)