ПРЕМИНУО ПРЕДРАГ МАРИЋ: Дугогодишњи начелник Сектора за ванредне ситуације изгубио битку са короном

Новости онлајн

25. 01. 2021. у 08:11

ПРЕМИНУО ПРЕДРАГ МАРИЋ: Дугогодишњи начелник Сектора за ванредне ситуације изгубио битку са короном

Фото: Принтсцреен/Јутјуб/Caruk Video

Дугогодишњи начелник Сектора за ванредне ситуације и помоћник министра унутрашњих послова Предраг Марић, којем је у децембру прошле године потврђен корона вирус, изгубио је ноћас битку са овом болешћу.

Након неколико дана стабилизованог здравственог стања, његова клиничка слика се у последња три, четири дана погоршала, због чега је у петак и у суботу неколико пута реанимиран.

Марићу је корона вирус потврђен 28. децембра. Осим температуре није имао никаквих тегоба, али је, ипак, упућен на скенер на којем је дијагностикована почетна упала плућа.

Тада није примљен у болницу.

Међутим, температура га је ломила. Након неколико дана његово стање захтевало да буде хоспитализован, па је 3. јануара 2021. године смештен у Клиничко-болничком центру "Др Драгиша Мишовић".  

Пет дана након што је хоспитализован у ову здравствену установу, тачније 8. јануара Марић  је интубиран и прикључен на респиратор.

У међувремену су лекари открили да има тромб, који је требало да му оперишу, али су чекали да му се стање стабилизује. 

Марић је, иначе, био и члан Кризног штаба за борбу против корона вируса. 

Ускоро је требало да оде у пензију.

Први ватрогасац Србије, коме се највише веровало у невољама и елементарним непогодама, поднео је захтев за пензионисање почетком новембра прошле године, иако му мандат на месту помоћника министра истиче у мају 2022. године.

Услов за пензију је испунио прошле године, а захтева за пензионисање је његова лична и професионална одлука.

Марић је једини високи полицијски функционер чија функција скоро 15 година није била упитна. За начелника Сектора за ванредне ситуације постављен је 2007. године одлуком министра Драгана Јочића, чији је помоћник био. На истој функцији је био и за време Ивице Дачића, као и за време Небојше Стефановића.

Дипломирани је правник а у МУП-у се запослио 1990. године. Каријеру је започео у Управи за противпожарну и техничку заштиту. Начелник Одељења за инспекцијски надзор у Управи противпожарне полиције постао је 2003. године, заменик начелника Управе 2004. године, а начелник 2005. године. У том периоду, осим Марића, каријерно признање добили су сви ватрогасци формирањем засебног Сектора у МУП-у 2007 године.

Добитник је бројних домаћих и међународних признања и награда.

(Телеграф)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)