ПОЧЕЛО УРЕЂЕЊЕ ХАЛЕ 3 НА САЈМУ: Поставља се 30 нових пунктова, 48 лекара и 56 медицинских сестара радиће у две смене (ФОТО)

Novosti online

23. 01. 2021. у 15:12

ПОЧЕЛО УРЕЂЕЊЕ ХАЛЕ 3 НА САЈМУ: Поставља се 30 нових пунктова, 48 лекара и 56 медицинских сестара радиће у две смене (ФОТО)

Фото: Фејсбук/Горан Весић

ПОЧЕЛА је припрема хале 3 Београдског сајма која постаје нови центар за вакцинацију грађанки и грађана Београда.

- Рок да припремимо овај пункт је уторак, а завршићемо читав посао у понедељак - навео је заменик градоначелника Горан Весић уз поруку "Београд побеђује".

У хали 3 биће постављено 30 пунктова за вакцинацију, а 48 лекара и 56 медицинских сестара радиће у две смене, од 8 до 20 часова.

Према Весићевим речима, у тој хали моћи ће да се вакцинише између 8.000 и 10.000 људи дневно.

- Ако се узме у обзир да се у хали 11 вакцинише око 3.000 људи дневно, од следеће седмице на Сајму ће моћи да се вакцинише између 11.000 и 13.000 грађана Београда дневно - рекао је Весић је за Танјуг.

Додао је да се у домовима здравља на територији Београда вакцинише између 3.500 и 4.000 људи, а да ће, уз отварање новог пункта на Сајму, између 15.000 и 17.000 грађана престонице дневно моћи да прими вакцину против вируса корона.

- То ће омогућити да сви грађани и грађанке Београда буду вакцинисани. Данас почињемо са радовима на адаптацији хале, рок је до уторка, али се надамо да ћемо завршити до понедељка и да ће тада почети вакцинација у хали 3 - казао је Весић.

Осим пунктова за вакцинацију, хала 3 ће имати чекаоницу, боксове за регистрацију и лекарске прегледе.

- Испред хале је и надстрешница тако да они који чекају неће бити изложени киши или снегу. Улазиће се на један улаз, а излазити на други, тако да се неће стварати гужве и на тај начин ће већи број људи бити вакцинисан - рекао је Весић.

Како каже, у зависности од интересовања грађана за вакцинацију отвараће се нови пунктови, попут Хале спортова на Новом Београду.

Весић је навео да се око 200.000 Београђана пријавило путем портала е-Управа за вакцинацију што, како је оценио, показује да су грађани одговорни и да ћемо уз масовну имунизацију успети да изађемо из ове кризе.

- Имамо довољно вакцина, председник Александар Вучић је обезбедио милион кинеских вакцина, а стижу и руске вакцине. У Србији се спроводи масовна имунизација, док је у ЕУ вакцинација стала, што знаци да смо захваљујући нашој дипломатији успели да набавимо велики број доза - навео је Весић.

Додао је да је Град Београд испред хале 11 поставио шатор где се од данас кува чај тако да, каже Весић, грађани могу да се окрепе и загреју док чекају на вакцинацију.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)