ВЕСИЋ НАЈАВИО ШТА ЋЕ ЗАХТЕВАТИ ОД КРИЗНОГ ШТАБА: Тражићемо да се рад угоститељских објеката продужи до 22 сата

Novosti online

21. 01. 2021. у 21:01

ВЕСИЋ НАЈАВИО ШТА ЋЕ ЗАХТЕВАТИ ОД КРИЗНОГ ШТАБА: Тражићемо да се рад угоститељских објеката продужи до 22 сата

Горан Весић / Фото Танјуг

ЗАМЕНИК градоначелника Горан Весић, уочи седнице Кризног штаба рекао је да ће Град Београд сутра поново тражити да се продужи радно време угоститељских објеката за два сата, тачније до 22 сата.

О том захтеву се разговарало на претходној седници Кризног штаба за борбу против корона вируса, али је медицински део Кризног штаба рекао да би постојеће мере требало да остану на снази бар до краја јануара. Као аргумент су навели то да није време за опуштање, без обзира што је број заражених мањи него почетком године, јер су болнице и даље пуне.

С друге стране, Весић подсећа да криза изазвана епидемијом корона вируса умногоме утиче на економију.

- Разумем да медицински део Штаба има своје аргументе и да је против попуштања мера, али криза коју је извазвао вирус ковид 19 није само здраствена већ и економска и стога се приликом доношења одлука о мерама морају узети у обзир и аргументи привреде. Сада када се види "светло на крају тунела" и када је почела имунизација, време је да се продужи радно време бар до 22 сата - поновио је Весић захтев на Фејсбуку.

Како смо већ писали, седница Кризног штаба заказана је за сутра у 13 сати у Палати Србија.

Подсећамо, Кризни штаб је у уторак предложио Влади Србије да мере остану исте. То је потврдио и епидемиолог Предраг Кон који се обратио јавности по завршетку седнице рекавши да све мере остају на снази до даљњег.

(Блиц)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)