ВАЖАН АПЕЛ ДОКТОРКЕ ГРУЈИЧИЋ: Кинеска вакцина је апсолутно безбедна и прошла је све процедуре - ја гарантујем за то!

Новости онлајн

19. 01. 2021. у 15:40

ВАЖАН АПЕЛ ДОКТОРКЕ ГРУЈИЧИЋ: Кинеска вакцина је апсолутно безбедна и прошла је све процедуре - ја гарантујем за то!

Др Даница Грујичић / Фото Н. Скендерија

ДАНИЦА Грујичић, директорка Института за радиологију и онкологију, истиче да поједини медији треба да престану с опасним слуђивањем народа да кинеска вакцина, која је стигла и у Србији, наводно не ваља.

- "Синофармова" вакцина је 100 посто сигурна и безбедна и прошла је све процедуре Агенције за лекове и медицинска средства Србије (АЛИМС), што је гарант да је апсолутно безбедна за употребу. И доста више с тим безобразлуком и слуђивањем. То је она западњачка прича - све што је из Кине, не ваља. Свако ко има нека питања о вакцини треба да пита АЛИМС. А ја вам гарантујем да је свака вакцина коју одобри АЛИМС 100 одсто у реду - истиче Грујичићева.

Она наглашава и да је Србија једина земља у којој свако може да бира коју ће вакцину да прими:

- Где то има да можеш да бираш хоћеш ли америчку, руску, кинеску, британску! Нигде, само у Србију. И сад ни то не ваља. Свака вакцина коју одобри АЛИМС је добра и само да што пре зауставимо ово зло. Доста више с тим причама - каже она.

Подсетимо, масовна вакцинација грађана Србије против вируса корона почела је данас на Београдском сајму и на Институту Торлак.

(Курир)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (4)