ДР ТИОДОРОВИЋ УОЧИ СЕДНИЦЕ: Треба сачекати још мало са попуштањем мера, ево и због чега

Novosti online

19. 01. 2021. у 14:07

ДР ТИОДОРОВИЋ УОЧИ СЕДНИЦЕ: Треба сачекати још мало са попуштањем мера, ево и због чега

Фото: Принтскрин

ЕПИДЕМИОЛОШКИ посматрано, није тренутак да се попуштају мере још неко време док стварно не будемо сигурни да је та силазна путања стабилна, да је број оболелих и стање у здравственим установама добро, до тада морамо бити опрезни.

Ми још увек имамо те ризике, деца су пошла у школу, већа је комуникација између људи, ево сада иду и лепи дани, што ће народ измамити напоље, што је опет добро јер ови ледени дани престају, али свакако још није време за опуштање, каже епидемиолог и члан Кризниг штаба проф.др Банислав Тиодоровић уочи седнце.

Како истиче професор Тиододровић, биће разговора и о попуштању мера yбог трговинског дела, економомије, али како истиче можда је време сачекати још мало.

- Биће вероватно тих питања по попуштању мера, због трговинског дела, економије, али рекао бих да треба сачекати још мало, и да сачекамо да ова вакцинација буде што обухватнија, онда можемо да рачунамо да ћемо имати бољу ситуацију.

Сматрам да о томе не можемо причати краја јануара, масовна вакцинација је кренула данас, што је добро. Има се утисак да је бољи одзив и да има више интересовања за вакцине, што је одлично каже епидемиолог Тиодоровић за "Блиц".

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)