ВУЛИН ОБЈАВИО РАТ УЛИЧНОМ КРИМИНАЛУ: Србија је безбедна земља и тако мора и да остане

Novosti online

17. 01. 2021. у 14:57

ВУЛИН ОБЈАВИО РАТ УЛИЧНОМ КРИМИНАЛУ: Србија је безбедна земља и тако мора и да остане

Фото Танјуг

МИНИСТАР унутрашњих послова Александар Вулин изјавио је данас да ће се успех начелника сваке полицијске управе у Србији мерити по томе колико су се изборили са уличним криминалом и учинили свој град и место безбедним.

- Свим начелницима сам поручио да ћу њихов успех мерити по томе колико су се изборили са уличним криминалом. Постоје други начелници и службе задужени за борбу са организованим криминалом, али посао начелник Панчева или било које друге полицијске управе је да од Панчева, сваког града и места у Србији направи безбедно место. Успех начелника сваке полицијске управе мериће се по томе да ли се обичан човек осећа безбедно- рекао је министар Вулин у емисији „Лице нације“ на РТВ Панчево.

Према његовим речима мерила успеха су да ли има организованих дилера дроге и препродаје дроге у школским двориштима, да ли има такозваних лоших делова града у које не смете да дођете ноћу, да ли се жене и старији осећају безбедно на улици, да ли има туче у парковима, да ли има организованог вршњачког насиља, да ли се грађани осећају безбедно.

Министар је указао да статистика указује да је стопа криминала у Србији у односу на раније године мања и подсетио да се у Србији у прошлој години догодило пет мафијашких убистава и да је свих пет расветљено.

- Статистички то је јако добро, али осећај који имају грађани није добар, људи се не осећају безбедно и наравно да се осећамо небезбедно када смо видели како су убили човека на улици, дигли аутомобил у ваздух. И зато је један од мојих циљева да се код људи створи осећај безбедности- навео је министар Вулин.

Стратешко опредељење Републике Србије и њеног председника Александра Вучића, како је истакао, је борба против организованог криминала.

- Србија је безбедна земља, она мора таква да остане и мора да буде још безбеднија. Председник Вучић је човек који зна да је мера успешности сваке власти колико се бори и избори са криминалом. Криминала ће увек бити, то је неспорно, то је у људској природи али мора га бити мало, не сме да повреди обичног човека, мора да буде санкционисан и свако ко се определи да се бави тиме мора да зна да ће бити откривен и кажњен- истакао је министар Вулин.

Према његовим речима, један од приоритета које је поставио је борба против илегалне трговине наркотицима, са којим је, како је навео, повезано више од 80 одсто свих кривичних дела, посебно убистава.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)