ДОКТОР КОН СЛАВИ СВЕТОГ СТЕФАНА: Као Јеврејин се никада нисам одрекао српског порекла

Novosti online

09. 01. 2021. у 10:36

ДОКТОР КОН СЛАВИ СВЕТОГ СТЕФАНА: Као Јеврејин се никада нисам одрекао српског порекла

Фото: Танјуг/Тања Валић

СРПСКА православна црква и њени верници нису једини који данас славе Светог Стефана. Дан посвећен овом великом хришћанском свеу обележава и епидемиолог др Предраг Кон, који је ту чињеницу поделио на свом Фејсбук профилу.

- Свети Стефан је слава коју традиционално обележавам. Слава мог деде и девојачка слава моје мајке. Најужи круг породице. Као декларисани Јеврејин никад се нисам одрекао српског порекла - написао је др Кон на свом профилу.

Његови пратиоци честитали су му славу.

Sveti Stefan je slava koju tradicionalno obeležavam. Slava mog dede i devojačka slava moje majke. Najuži krug porodice. Kao deklarisani Jevrejin nikad se nisam odrekao srpskog porekla.

Posted by Predrag Kon on Субота, 09. јануар 2021.

Подсетимо, трећег дана Божића, 9. јануара по новом календару, обележева се дан светог првомученика и архиђакона Стефана.

Стефан је био Јеврејин и сродник апостола Павла. Први је од седам ђакона које су свети апостоли рукоположили и поставили у службу помагања сиротиње у Јерусалиму. Зато је и прозван архиђаконом. Својом вером чинио је многа чуда међу људима, а својим противницима супротстављао се мудрошћу и силом светог духа.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (4)