ПРОТЕРАЋЕМО ВИРУС СА НАШЕГ ПОДРУЧЈА: Доктор Кон оптимистично о крају епидемије, ево када предвиђа да ће се то догодити

Novosti online

01. 01. 2021. у 22:35

ПРОТЕРАЋЕМО ВИРУС СА НАШЕГ ПОДРУЧЈА: Доктор Кон оптимистично о крају епидемије, ево када предвиђа да ће се то догодити

Фото: Принтсцреен

ДОКТОР Предраг Кон био је гост "Национаног дневника" на Телевизији Пинк где је истакао да у другој половини године можемо очекивати да корона буде потиснута са наших простора.

- Ово што сам видео, чини ми се да смо били дисциплиновани. Мислим да ће то бити довољно да нам се не врати и да не крене нагло да нам се пење број заражених. Имамо контаке појединачно и преко група, формалних састанака није било. Бројеви који се смањују указују на то да нема нечега што би нас узнемиравало - рекао је доктор Предраг Кон.

Он је додао да су веома добре вести да се смањује број хоспитализованих особа.

- Пред нама је период где треба да имамо оптимизам. Оно што можемо да кажемо, јесте да ћемо протерати вирус са ових наших подручја. Нормално то неће бити сутра, али тамо у другој половини године ће пошаст бити потиснута. Масовна вакцинација је једно од решења. Ту нема много оклевања, држава гарантује за вакцине - рекао је др Кон.

Како је навео, он се осећа добро, нема температуру и да је одлично реаговао на вакцину коју је примио.

- Осећај сигурности и бебедности не може заменити ништа. Опрез и оптимизам су најбитнији. Желим свима среће. задовољства и скавља у перспективи. Имаћемо и Божић и још слава. Морамо да будемо стрпљиви - закључио је он.

(Блиц.рс)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)